Friday 4 December 2020

Δεκάδες τάμπλετ έξω από ΜΕΘ σε νοσοκομείο των ΗΠΑ για τα τελευταία αντίο των συγγενών

Μια συγκλονιστική φωτογραφία από το νοσοκομείο της Μασαχουσέτης κάνει το γύρο του διαδικτύου η οποία δείχνει τάμπλετ συγκεντρωμένα έξω από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του γενικού νοσοκομείου. 

Πρόκειται για δεκάδες tablets που δίνουν σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση για να μιλήσουν με τους συγγενείς τους. 

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλλον στις περισσότερες τα χρησιμοποιούν για αποχαιρετισμούς, όταν ένας ασθενής δηλαδή διασωληνώνεται και θέλει να αποχαιρετήσει τους συγγενείς του.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης είναι ένα πρωτοποριακό νοσοκομείο, το οποίο εδώ και τρία χρόνια κάνει εκτεταμένη χρήση των tablets, μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος, χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία για πολλά πράγματα. Γιατροί και νοσοκόμες τα χρησιμοποιούν για παράδειγμα ακόμα και για να βλέπουν το ιστορικό των ασθενών.

Όταν ξέσπασε η πανδημία, στο νοσοκομείο, συνδύασαν tablets με κάμερες και μέσω ειδικής εφαρμογής νοσοκόμες και γιατροί μπορούσαν από μακριά να παρακολουθούν συνέχεια τους ασθενείς με Covid 19. Όταν η πανδημία έφθασε στην κορύφωσή της και οι νεκροί πολλαπλασιάζονταν κάθε μέρα τα tablets που ήδη είχαν προμηθευτεί και χρησιμοποιούσαν, έδωσαν την ευκαιρία στους μελλοθάνατους να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους και να τους αποχαιρετούν.

Πηγή

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki