Saturday 31 July 2021

Τι μπορείτε να κάνετε για να δροσίσετε το παιδί σας τις μέρες του καύσωνα

Διανύουμε ημέρες καύσωνα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Εσείς οι γονείς αν αναζητάτε τρόπους για να δροσίσετε τα παιδιά σας τις ζεστές αυτές μέρες τότε διαβάστε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε.

Ντύσε το μικρό σου έξυπνα

Προτίμησε ρούχα τα οποία είναι ελαφρά, ανοιχτόχρωμα και άνετα. Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα αντανακλούν πίσω μερική από την ηλιακή ακτινοβολία. Όσο για το ύφασμα; Εννοείται βαμβακερά, που δεν κολλάνε στο δέρμα και κρατούν τον ιδρώτα μακριά. Παράλληλα, μην παραλείπεις μερικά πολύ σημαντικά αξεσουάρ, όπως τα γυαλιά ηλίου και το ψάθινο καπέλο. 

Κάντε και ένα δροσερό μπάνιο

Όχι, πολύ κρύο, γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες ίσως φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Μία εναλλακτική λύση είναι να δροσίσεις το δέρμα των παιδιών με μια βρεγμένη πετσέτα ή να βρέξεις το κορμάκι του με λίγο νερό.

Βάλε το αντηλιακό 

Οι ακτίνες του ηλίου είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά για το δέρμα ενός ενός μικρού παιδιού. Πριν το εφαρμόσεις στο πρόσωπο του μικρού σου, έλεγξε ότι η κρέμα προστατεύει από την έκθεση στη Α και Β υπεριώδη ακτινοβολία. Φρόντισε να βάλεις και στο λαιμό, αλλά και στα αυτάκια του.

Διατροφή

Φρόντισε να εμπλουτίσεις το μενού του μικρού σου με φρέσκα φρούτα και λαχανικά που ούτως ή άλλως το καλοκαίρι προσφέρει σε πληθώρα. Καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινα, σταφύλια. Όλα πλούσια σε γεύση, χρώμα και θρεπτικά συστατικά.

onlarissa.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki