Saturday 4 September 2021

9χρονη κουβαλάει στην πλάτη της καθημερινά τον ανάπηρο αδερφό της για να πάνε στο σχολείο!

Η ζωή έχει δείξει από την αρχή το σκληρό της πρόσωπο στην 9χρονη Ζου Ντινγκσουάνγκ από την Κίνα, η οποία γεννήθηκε από γονείς με ειδικές ανάγκες, και έχει και έναν αδερφό ο οποίος κληρονόμησε αναπηρία στα πόδια και στα χέρια από τους γονείς του.

Η γλυκιά Ζου Ντινγκσουάνγκ ήταν αρκετά τυχερή ώστε να γεννηθεί αρτιμελής και υγιής, ζώντας όμως μια δύσκολη ζωή καθώς από πολύ μικρή ηλικία, είναι η μόνη που μπορεί να τα βγάλει εις πέρας με όλες τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού και να φροντίσει την ανάπηρη οικογένειά της.

Αν νομίζετε πως όλα αυτά είναι ήδη πάρα πολλά για ένα μικρό παιδί, έχετε δίκιο. Όμως η μικρή Κινεζούλα φροντίζει και τον εαυτό της πηγαίνοντας καθημερινά στο σχολείο. Μάλιστα αυτό το προνόμιο το μοιράζεται με το ανάπηρο αδερφάκι της το οποίο δεν έχει χάσει ούτε μια μέρα από τα σχολικά του καθήκοντα.

Η γενναία Ζου Ντινγκσουάνγκ καθημερινά κουβαλάει τον αδερφό της στην πλάτη της, μαζί με τη σάκα τους, και πηγαίνουν μαζί στο σχολείο! Θεωρεί πως είναι πολύ σημαντικό και για την ίδια όπως και για τον αδερφό της να μάθουν γράμματα, μιας κι είναι η μόνη διέξοδος από την ήδη πολύ φτωχική ζωή που βρήκαν καθώς μεγαλώνουν και οι δύο μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες.

Στο σχολείο πάνε κάθε μέρα παντός καιρού! Και φυσικά είναι και οι δυο τους πολύ καλοί μαθητές. Η υπέροχη αυτή μικρή είναι ένα ολοζώντανο παράδειγμα δύναμης της ζωής και της θέλησης για ζωή. Και σίγουρα πρόκειται για την προσωποποίηση της αγάπης.

enallaktikidrasi.com
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki