Sunday 24 December 2023

Λικέρ ροδιού, σπιτικό και πανεύκολο!!

Μας φίλεψε η φίλη μας τσικουδιά κρητική - διαμάντι (κατευθείαν από το αποστακτήριο) και ρόδια από τον κήπο της.
Τι άλλο θα φτιάχναμε, παρά λικέρ ροδιού;
Τον εύκολο τρόπο ακολουθήσαμε (40μερες αναμονές δεν είναι του χαρακτήρα μας 😄)
Τα ρόδια ξεσποριάσαμε (μόνο αυτή η διαδικασία θέλει λίγο χρόνο)
Μετρήσαμε την ποσότητα και μας βγήκαν τεσσεράμισι νεροπότηρα μεγάλα (τρεις δόσεις, μπόλικο λικεράκι)!!
Σας δίνουμε τις αναλογίες της μιας δόσης:

Υλικά
🌼  ενάμισι ποτήρι νερού σπόρια ροδιού
🌼  ένα ποτήρι ζάχαρη
🌼  ένα ποτήρι τσίπουρο
🌼  δυο ξυλάκια κανέλλας
🌼  τέσσερα καρφάκια γαρυφάλλου

Εκτέλεση
🌼  πλένουμε καλά τα ρόδια
🌼  όλα τα υλικά μαζί τα βάζουμε σε κατσαρόλα και
σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
🌼  βράζουμε το μείγμα για πέντε λεπτά (όχι παραπάνω)
🌼  αφήνουμε να κρυώσει και μετά σκεπάζουμε την κατσαρόλα
🌼  την επόμενη μέρα (την ίδια ώρα) σουρώνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε μπουκάλι της αρεσκείας μας.

Έτοιμο το λικεράκι!!!
Κοπιάστε να σας κεράσουμε!!

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki