Τι άλλο θα φτιάχναμε, παρά λικέρ ροδιού;
Τον εύκολο τρόπο ακολουθήσαμε (40μερες αναμονές δεν είναι του χαρακτήρα μας 😄)
Τα ρόδια ξεσποριάσαμε (μόνο αυτή η διαδικασία θέλει λίγο χρόνο)
Μετρήσαμε την ποσότητα και μας βγήκαν τεσσεράμισι νεροπότηρα μεγάλα (τρεις δόσεις, μπόλικο λικεράκι)!!
Σας δίνουμε τις αναλογίες της μιας δόσης:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiC7J6C-8tWlloPI6uTMHSHdRY90Nin6iCKx9TJxaF1nEr8-iHyJ-uRDaBxgZWbdWYh6xVMHvb-kn9sFm6Hd0UMWOu6cQA8MvIZG6Tpgi-Es8JdlbSGVwCk3JxZcm1A8E_r1GdnWOyZqm4s/w320-h94/images.jpg)
Υλικά
🌼 ενάμισι ποτήρι νερού σπόρια ροδιού
🌼 ένα ποτήρι ζάχαρη
🌼 ένα ποτήρι τσίπουρο
🌼 δυο ξυλάκια κανέλλας
🌼 τέσσερα καρφάκια γαρυφάλλου
Εκτέλεση
🌼 πλένουμε καλά τα ρόδια
🌼 όλα τα υλικά μαζί τα βάζουμε σε κατσαρόλα και
σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
🌼 βράζουμε το μείγμα για πέντε λεπτά (όχι παραπάνω)
🌼 αφήνουμε να κρυώσει και μετά σκεπάζουμε την κατσαρόλα
🌼 την επόμενη μέρα (την ίδια ώρα) σουρώνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε μπουκάλι της αρεσκείας μας.
Έτοιμο το λικεράκι!!!
Κοπιάστε να σας κεράσουμε!!
🌼 ενάμισι ποτήρι νερού σπόρια ροδιού
🌼 ένα ποτήρι ζάχαρη
🌼 ένα ποτήρι τσίπουρο
🌼 δυο ξυλάκια κανέλλας
🌼 τέσσερα καρφάκια γαρυφάλλου
Εκτέλεση
🌼 πλένουμε καλά τα ρόδια
🌼 όλα τα υλικά μαζί τα βάζουμε σε κατσαρόλα και
σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
🌼 βράζουμε το μείγμα για πέντε λεπτά (όχι παραπάνω)
🌼 αφήνουμε να κρυώσει και μετά σκεπάζουμε την κατσαρόλα
🌼 την επόμενη μέρα (την ίδια ώρα) σουρώνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε μπουκάλι της αρεσκείας μας.
Έτοιμο το λικεράκι!!!
Κοπιάστε να σας κεράσουμε!!
Το Χαμομηλάκι
No comments:
Post a Comment