Τι άλλο θα φτιάχναμε, παρά λικέρ ροδιού;
Τον εύκολο τρόπο ακολουθήσαμε (40μερες αναμονές δεν είναι του χαρακτήρα μας 😄)
Τα ρόδια ξεσποριάσαμε (μόνο αυτή η διαδικασία θέλει λίγο χρόνο)
Μετρήσαμε την ποσότητα και μας βγήκαν τεσσεράμισι νεροπότηρα μεγάλα (τρεις δόσεις, μπόλικο λικεράκι)!!
Σας δίνουμε τις αναλογίες της μιας δόσης:
Υλικά
🌼 ενάμισι ποτήρι νερού σπόρια ροδιού
🌼 ένα ποτήρι ζάχαρη
🌼 ένα ποτήρι τσίπουρο
🌼 δυο ξυλάκια κανέλλας
🌼 τέσσερα καρφάκια γαρυφάλλου
Εκτέλεση
🌼 πλένουμε καλά τα ρόδια
🌼 όλα τα υλικά μαζί τα βάζουμε σε κατσαρόλα και
σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
🌼 βράζουμε το μείγμα για πέντε λεπτά (όχι παραπάνω)
🌼 αφήνουμε να κρυώσει και μετά σκεπάζουμε την κατσαρόλα
🌼 την επόμενη μέρα (την ίδια ώρα) σουρώνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε μπουκάλι της αρεσκείας μας.
Έτοιμο το λικεράκι!!!
Κοπιάστε να σας κεράσουμε!!
🌼 ενάμισι ποτήρι νερού σπόρια ροδιού
🌼 ένα ποτήρι ζάχαρη
🌼 ένα ποτήρι τσίπουρο
🌼 δυο ξυλάκια κανέλλας
🌼 τέσσερα καρφάκια γαρυφάλλου
Εκτέλεση
🌼 πλένουμε καλά τα ρόδια
🌼 όλα τα υλικά μαζί τα βάζουμε σε κατσαρόλα και
σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
🌼 βράζουμε το μείγμα για πέντε λεπτά (όχι παραπάνω)
🌼 αφήνουμε να κρυώσει και μετά σκεπάζουμε την κατσαρόλα
🌼 την επόμενη μέρα (την ίδια ώρα) σουρώνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε μπουκάλι της αρεσκείας μας.
Έτοιμο το λικεράκι!!!
Κοπιάστε να σας κεράσουμε!!
Το Χαμομηλάκι
No comments:
Post a Comment