Tuesday 4 January 2022

Πήραν άριστα και στην αλληλεγγύη οι μαθητές του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ν. Ψυχικού δεν διακρίνονται μόνο για τις επιδόσεις τους αλλά και το ήθος τους. 

Μετά τη μεγάλη διάκριση της μαθήτριας της Γ΄ Λυκείου Κ. Λιουδάκη στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστροφυσικής, περήφανο έκαναν το Σχολείο  και οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα των Καθηγητών τους, της Θεολόγου Μ. Στάγια και της Φιλολόγου Α. Τόντη, να προσφέρουν λίγη χαρά και αγάπη στους συνάνθρωπούς τους με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Σχολείο στην ανακοίνωση του, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του τμήματος Α5  στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Η ΑΓΚΑΛΙΑ».
Πρόκειται για σωματείο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες. Λόγοι εγκατάλειψης, κακοποίησης και κοινωνικοοικονομικοί τις πιέζουν σε αφαίρεση της ζωής του εμβρύου-παιδιού τους. 
Ο Σύλλογος προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησής όσο και μετά τη γέννησή του και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι μαθητές πρόσφεραν στον Σύλλογο είδη πρώτης ανάγκης, ξεναγήθηκαν στους χώρους του και ενημερώθηκαν για το σημαντικό έργο του. Στη συνέχεια με τη βοήθεια των υπευθύνων τακτοποίησαν  τον ρουχισμό και έφτιαξαν δέματα για άπορες οικογένειες. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, χάρηκαν, συγκινήθηκαν με τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση.

«Θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, κ. Χαμαλίδη, για τη δωρεάν μετάβαση των μαθητών μας στον χώρο του συλλόγου» υπογραμμίζει το Σχολείο.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου όταν  οι μαθητές του τμήματος Β1 με τη Θεολόγο Μ. Στάγια επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Οικοτροφείο, για  να προσφέρουν  χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες και γλυκά στους γέροντες  του Ιδρύματος.

Στη συνέχεια τα παιδιά μετέβησαν  στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας, με σκοπό να βοηθήσουν στη συσκευασία δεμάτων που προσφέρει η ενορία στις φυλακές ανηλίκων σε συνεργασία με τη Νεανική Εστία. 

Ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου μίλησε στα παιδιά για το φιλανθρωπικό έργο που συντελείται και τα ξενάγησε στο χώρου που προετοιμάζεται το συσσίτιο. Ακολούθως  υπό  την καθοδήγηση του,  οι μαθητές με ιδιαίτερο ζήλο, ενθουσιασμό και συνεργατικό πνεύμα, τακτοποίησαν τις προσφορές και έφτιαξαν τα δέματα. Τα πρόσωπά τους έλαμπαν από χαρά, όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους, και δεν σταματούσαν να μιλάνε  για τα όμορφα συναισθήματα που πλημμύρισαν την ψυχή  τους.

Τόσο η Νεολαία Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού όσο και  ο πατέρας Γεώργιος Χριστοδούλου ευχαρίστησαν θερμά τους μαθητές του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki