Sunday 15 October 2023

Παιδικά ξεσπάσματα

Τρομερά δίχρονα... μικροί εξερευνητές
Αυτά τα μικροσκοπικά πλασματάκια, που είναι γεμάτα ενέργεια, δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους. Δεν ξέρουν πού να διοχετεύσουν όλη αυτή την ενέργεια που έχουν, γι' αυτό και κάποιες φορές (εντάξει θα είμαστε ειλικρινείς - πολλές φορές) ξεσπούν και γκρινιάζουν.
Παιδικά ξεσπάσματα: Φταίει η αντίδραση των γονιών
Η νοοτροπία μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρινόμαστε στα μικρά παιδιά, όταν ξεσπούν, γι' αυτό και τις περισσότερες φορές η γκρίνια και το κλάμα ξεφεύγουν από τον έλεγχό τους και τον έλεγχό μας φυσικά.
Με άλλα λόγια, εμείς οι γονείς μπορούμε να επιδεινώσουμε τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές με τον τρόπο που θα αποφασίσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση.
Τώρα, για να είμαστε ρεαλιστές θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα νήπια ναι, μπορεί να είναι προκλητικά, όμως, ως γονείς θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι:
τα ξεσπάσματα είναι φυσιολογικά
τα ξεσπάσματα είναι υγιή
τα ξεσπάσματα είναι αναπόφευκτα
Τα ξεσπάσματα είναι μια απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά που επιτρέπει στο παιδί να γνωρίσει τον εαυτό του και να μάθει να ελέγχει τα συναισθήματά του.
Ο εγκέφαλος των νηπίων βιώνει τεράστια ανάπτυξη
Ο εγκέφαλος των νηπίων βιώνει τεράστια ανάπτυξη. 
Δεν σκέφτονται λογικά και δεν μπορούν να ελέγξουν τις παρορμήσεις τους επειδή ο εγκέφαλός τους είναι ανώριμος. 
Και αυτά τα μικρά ανθρωπάκια δεν έχουν κατακτήσει, μέχρι την ηλικία των 2, τις γλωσσικές δεξιότητες που χρειάζονται για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.
Τα νήπια αξίζουν να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.
Γι' αυτό πριν το μαλώσετε, πριν το βάλετε τιμωρία και πριν κάνετε κάτι που σίγουρα αργότερα θα το μετανιώσετε σκεφτείτε ότι τα παιδιά σας:⁣
Είναι ακόμη μωρά
Είναι παθιασμένα
Έχουν πλάκα
Σας αγαπούν όσο τίποτε άλλο σε ολόκληρο τον κόσμο
Οι γκρίνιες και τα ξεσπάσματα αρχίζουν πιο νωρίς απ' ό,τι πιστεύετε αλλά δεν διαρκούν για πολύ.

πηγή
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki