Monday 10 January 2022

Το «Ορφανοτροφείο της Ντροπής» στην Αττική

Αποτρόπαιες περιγραφές για το ορφανοτροφείο στην Αττική και όσα συνέβαιναν μεταξύ παιδιών και σε βάρος των παιδιών.
Την ώρα που πολλά μέσα προσπαθούν να «θάψουν» τη σοκαριστική είδηση – μήπως δεν ταιριάζει στο εορταστικό κλίμα των ημερών; – σοκ προκαλούν οι νέες καταγγελίες για το ορφανοτροφείο της ντροπής στην Αττική.

Όσο ανοίγει η βεντάλια των αποκαλύψεων, ανακύπτει ένα ντόμινο αποτρόπαιων ενεργειών που πυροδοτεί βαθιά ανησυχία για την «ομερτά» στο ορφανοτροφείο-κολαστήριο της Αθήνας. 
Η καταγγελία της νηπιαγωγού, η οποία εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο ίδρυμα, «δείχνει» τους πραγματικούς υπεύθυνους για την εξέλιξη της νοσηρής κατάστασης με θύματα μικρά παιδιά.

Στην καταγγελία της, συγκεκριμένα, εκτός από τα περιστατικά περιπτύξεων ανάμεσα σε ανήλικους στις τουαλέτες και τα επεισόδια ξυλοδαρμού, η νηπιαγωγός αναδεικνύει την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων. 
Φωτίζοντας τη σοβαρή αυτή πτυχή της υπόθεσης με την καταγγελία της, η νηπιαγωγός υποστηρίζει ότι υπαίτιοι είναι τόσο η πρόεδρος όσο και η κοινωνική υπηρεσία και η ψυχολόγος του ιδρύματος.
Η νηπιαγωγός ισχυρίζεται ειδικότερα: 
«Για όσα συμβαίνουν στο ίδρυμα ευθύνονται: η πρόεδρος που γνωρίζοντας όσα συμβαίνουν καλύπτει και αφήνει να συνυπάρχουν παιδιά με τόση διαφορά ηλικίας και διαφορετικές ανάγκες χωρίς να να βρίσκει λύση για όσα θέματα δημιουργούνται».

«Η κοινωνική υπηρεσία που δεν έχει κάνει κάτι για να σωθούν αυτές οι ψυχές. Ο ψυχολόγος που δεν έχει καταλάβει είτε στις προσωπικές συζητήσεις με τα παιδιά, είτε στο συμβολικό παιχνίδι των παιδιών ή μέσω της ζωγραφικής των παιδιών τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο ίδρυμα και να κάνει κάποια έγγραφη αναφορά. Η υπεύθυνη του ιδρύματος και το προσωπικό, που με τη στάση του καλύπτει τις πράξεις των υπολοίπων».
...........
Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο με τις καταγγελίες για σeξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμούς και χορήγηση ληγμένων φαρμάκων στο ορφανοτροφείο της ντροπής:

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki