Tuesday 12 March 2024

Οι Αυθεντικοί Άνθρωποι... / Genuine (Authentic) people

... ένα «είδος» υπό εξαφάνιση
............
Δεν είναι εύκολο να συναντηθούν οι δρόμοι των μη αυθεντικών και των ειλικρινών ανθρώπων, εκείνων που προχωρούν μπροστά και ξέρεις ότι δεν θα γυρίσουν πίσω, αν έχουν κάποιο πρόβλημα μαζί σου.
10 characteristics of genuine people
        Ως άνθρωποι αποφεύγουμε την αυτοκριτική και είναι ευκολότερο για εμάς να κατηγορούμε τους άλλους, όταν κάτι δεν μας αρέσει.
Για να το αποφύγουμε αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε τους εαυτούς μας, να γίνουμε αντικειμενικοί και να κάνουμε την αυτοκριτική μας.
        Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν αναλογιστεί ποιοι είναι, και ως εκ τούτου γνωρίζουν ότι δεν είναι τέλειοι. Ούτε προσπαθούν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως κάτι που δεν είναι, σε αντίθεση με ορισμένα άτομα που προσποιούνται για το «φαίνεσθαι». Επιπλέον, οι γνήσιοι άνθρωποι συχνά λένε αυτό που σκέφτονται χωρίς να προσπαθούν να προσβάλουν, επειδή το να είναι ψεύτικοι είναι πέρα από τις δυνατότητές τους.

Τα χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων
Είναι ωφέλιμο να συναναστρέφεσαι με αυθεντικούς ανθρώπους, επειδή είναι άτομα που γνωρίζουν τον εαυτό τους και εκφράζονται με δυναμισμό. Είτε στη δουλειά ή στη ζωή γενικά, θα σας επιτρέψουν να συνδεθείτε γρήγορα μαζί τους.
Αλλά πώς είναι οι αυθεντικοί άνθρωποι; 
Ποιες συνήθειες ή χαρακτηριστικά έχουν τα αυθεντικά άτομα; Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με 10 χαρακτηριστικά για την αναγνώριση των αυθεντικών ανθρώπων.

1. Δε τους νοιάζει τι σκέφτονται οι άνθρωποι για εκείνους
Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για το τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτούς. Είναι αυτό που πραγματικά είναι. 
Ξέρουν ότι κάποιοι θα τους συμπαθήσουν ενώ κάποιοι άλλοι θα τους αντιπαθήσουν. Οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν αποφάσεις με βάση τις πεποιθήσεις τους, παρόλο που γνωρίζουν ότι δεν θα τους συμπαθήσουν ορισμένοι. 
Ωστόσο, γνωρίζουν πως ό,τι κι αν κάνουν δεν γίνεται εις βάρος κάποιου άλλου .
Δεδομένου ότι οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για το πώς φαίνονται στα μάτια των άλλων. Δεν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν κανένα, επειδή εντυπωσιάζουν τον εαυτό τους, είναι αρκετό γι’ αυτούς. Οι αυθεντικοί άνθρωποι βλέπουν τους εαυτούς τους να εξελίσσονται.

2. Είναι ανοιχτόμυαλοι
Οι αυθεντικοί άνθρωποι είναι ανοιχτόμυαλοι με την έννοια ότι δεν κρίνουν τους ανθρώπους και δεν προσποιούνται. Οι αυθεντικοί άνθρωποι λένε πάντα τη γνώμη τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμούν τις απόψεις των άλλων.

3. Κοιτάζουν στα μάτια με ειλικρίνεια
Όταν κάποιος λαμβάνει υπόψη τη γνώμη σας, αλλά λέει κι αυτό που ο ίδιος νιώθει, αισθάνεται άνετα. 
Οι αυθεντικοί άνθρωποι, επειδή δεν προσποιούνται κάτι που δεν είναι και δεν χρειάζεται να ευχαριστήσουν κανέναν παρά μόνο τον ίδιο τους τον εαυτό, μπορούν λοιπόν να σε κοιτούν στα μάτια με ειλικρίνεια.

4. Αυτοανάπτυξη
Οι αυθεντικοί άνθρωποι αγωνίζονται για την προσωπική τους ανάπτυξη, επειδή δεν είναι μόνο ειλικρινείς με τους άλλους, αλλά και με τον εαυτό τους. Γνωρίζουν τους εαυτούς τους καλά και, παρόλο που μερικές φορές φοβούνται, αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους με θάρρος. 
Είναι άτομα που δεν τους αρέσει να λένε ψέματα σε κανέναν, πόσο μάλλον στον εαυτό τους. Παράλληλα, επειδή δεν χρειάζονται την έγκριση των άλλων, η δύναμή τους πηγάζει από μέσα τους και όχι από το τι πιστεύουν οι άλλοι για εκείνους.

5. Είναι γενναιόδωροι
Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν καλό υπόβαθρο και, ως εκ τούτου, είναι γενναιόδωροι και ευγενικοί. Όταν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, ανοίγεσαι στον κόσμο, νοιάζεσαι για τους άλλους και δείχνεις την καλύτερή σου πλευρά. 
Οι αυθεντικοί άνθρωποι τείνουν να είναι κοινωνικά δραστήριοι και συχνά ενδιαφέρονται για θέματα, όπως η πολιτική.

6. Δεν είναι υλιστές
Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι αυθεντικοί άνθρωποι αναζητούν τη δική τους προσωπική ανάπτυξη συνεπώς και η πηγή των κινήτρων τους είναι εσωτερική, όχι εξωτερική. 
Ο καπιταλισμός και ο υλισμός δεν συμβαδίζουν με τις αξίες τους. 
Η ευτυχία τους έρχεται από μέσα όπως άλλωστε και οι απολαύσεις τους. Με άλλα λόγια, απολαμβάνουν τις απλές απολαύσεις και δεν υποκινούνται από υλικά πράγματα, για παράδειγμα, να έχουν ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ή να αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.

7. Αντιμετωπίζουν τους άλλους με σεβασμό
Όταν κάποιος έχει αναλογιστεί έντονα ποιος είναι και τι θέλει σε αυτή τη ζωή, είναι συνήθως ένα άτομο με ενσυναίσθηση. Γιατί δεν θέλουν ούτε να υποφέρουν οι ίδιοι ούτε κάποιος άλλος. 
Η συμπεριφορά τους διέπεται από αξίες όπως η ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η συνεργασία… Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αυθεντικοί άνθρωποι, σε βάθος χρόνου, διατηρούν την αξιοπρέπειά τους ακέραιη.

8. Μπορείτε να τους εμπιστευτείτε
Αν είναι ο σύντροφός σου ή ο φίλος σου, οι αυθεντικοί άνθρωποι είναι σίγουρα ένα δώρο εξ ουρανού. Γνωρίζετε ότι δεν θα είναι άπιστοι, ούτε θα σας πουν ψέματα, εκτός αν πρόκειται για την προστασία της συναισθηματικής σας υγείας. 
Οι αξίες που διέπουν τη συμπεριφορά τους, τις οποίες αναφέραμε προηγουμένως, είναι μια σταθερή βάση για εμπιστοσύνη. Δεν θα κάνουν ποτέ αυτό που δεν θέλουν να τους συμβεί.

9. Είναι πνευματικά ισχυροί
Με το να μην έχουν ανάγκη την έγκριση των άλλων και να βασίζουν την ευημερία τους στα δικά τους εσωτερικά κίνητρα, αυτοί οι τύποι ατόμων είναι συναισθηματικά ισχυροί. 
Όταν είσαι "αυθεντικός" και ακολουθείς το δρόμο της καρδιάς σου, δεν προσβάλλεσαι από την κριτική των άλλων. Αυτό κάνει ένα αυθεντικό άτομο να είναι ένα συναισθηματικά ισχυρό και με αυτοπεποίθηση.

10. Δεν είναι υποκριτές
Είναι άνθρωποι με ισχυρές ρίζες σε υγιείς αξίες, και ως εκ τούτου, είναι πιστοί στον εαυτό τους. Η αυτοπεποίθησή τους κάνει να λένε ό, τι έχουν να πουν, ανεξάρτητα από τη γνώμη των άλλων. Είναι άνθρωποι που μιλούν καθαρά και δεν υπόσχονται.

πηγή

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki