Saturday 28 May 2022

Αλωνίζουν οι παιδοβιαστές στο Instagram

Μια υπόθεση παιδικής πορνογραφίας αποκαλύφθηκε στη Ρόδο καθώς 8χρονη φαίνεται να «παγιδεύτηκε» από άγνωστο άτομο δια των social media και, συγκεκριμένα, του Instagram.

Ένα 8χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (28/05), έπεσε θύμα παιδικής πορνογραφίας από έναν «δράκο» του Instagram καθώς βρέθηκαν σε tablet οι φωτογραφίες που είχε αποστείλει η ανήλικη σε αυτό το άγνωστο πρόσωπο.
    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της τοπικής ιστοσελίδας dimokratiki.gr, έχουν προβεί ήδη σε καταγγελία ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει κινηθεί η διαδικασία εντοπισμού του ηλεκτρονικού ίχνους του άγνωστου ατόμου.

    Οι αστυνομικοί έχουν ήδη αντίγραφα των συνομιλιών του παιδιού και των μηνυμάτων του ενώ ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τόσο η ηλικία όσο και η εθνικότητα του δράστη. Ακόμα, οι γονείς της 8χρονης αναμένεται στις προσεχείς ημέρες να υποβάλουν δια του συνηγόρου τους, Γιώργου Κυπραίου, δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Πώς εντοπίστηκε πρόσφατα ένας άλλος 29χρονος παιδόφιλος
    Ένας άλλος 29χρονος παιδόφιλος ταυτοποιήθηκε πρόσφατα και έτσι αποκαλύφθηκε η δράση του δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και, συγκεκριμένα, δια του Instagram.

    Αναλυτικά, σύμφωνα με την προαναφερθείσα σχετική δημοσίευση, ο 29χρονος είχε δύο προφίλ στο Instagram με το γυναικείο όνομα «Iliana» και την ιδιότητα «μάνατζερ μοντέλων», δίνοντας μια υποτιθέμενη αμοιβή 300 ευρώ σε όποιο κοριτσάκι δεχόταν και, στη συνέχεια, μέσω ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων, έως ότου το ανήλικο θύμα να υποκύψει και να στείλει βίντεο και φωτογραφίες για το υποτιθέμενο casting.

    Πάντως, από τον Ιούνιο που η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον είχε εντοπίσει, οι αξιωματικοί εντόπισαν και δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας μόλις 11,5 ετών να έχουν ενδώσει (οι γονείς τους έκαναν καταγγελίες και ξεκίνησε η έρευνα), όμως το πιο ανησυχητικό ήταν ότι το πρώτο κοριτσάκι δεχόταν αφόρητες πιέσεις και βρισκόταν ένα στάδιο πριν δεχθεί να τον συναντήσει από κοντά.

    Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από τα αρχεία ότι ήταν παλιός τους γνώριμος αφού το 2017 είχε συλληφθεί και πάλι στη Λαμία για το ίδιο φρικτό αδίκημα. Τα παιδάκια που βίωσαν την περιπέτεια με τον 29χρονο παιδόφιλο, δεν κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις για να μην τραυματιστούν περαιτέρω από αυτή την επώδυνη διαδικασία, μίλησαν όμως οι γονείς τους.

    Από την πλευρά του, ο ίδιος με βλέμμα παγωμένο παραδέχτηκε τις αισχρές του πράξεις, είπε ότι μεταμορφώθηκε σε «Iliana» για να προσεγγίσει πιο εύκολα τα κοριτσάκια στα οποία -όπως είπε χαρακτηριστικά- «έχει ροπή» και στη συνέχεια ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο για να τον βοηθήσει, όπως είπε, να ξεπεράσει αυτό το αρρωστημένο πάθος.

πηγή
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki