Tuesday 2 April 2024

Αν έχεις γιο, μάθε του να σέβεται τις γυναίκες από μικρός

Αυτό θα τον βοηθήσει να γίνει καλός άνθρωπος στο μέλλον, ικανός να κατανοήσει και να μοιραστεί τον κόσμο (με τη μισή(+) ανθρωπότητα)

Υπάρχουν μερικές αρχές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να διδάξετε στα παιδιά σας να σέβονται τις γυναίκες. Σε αυτό το άρθρο, το aFamilyToday Health μοιράζεται μαζί σας 6 βασικά στοιχεία για την ανατροφή ενός αγοριού.

1. Αγάπα τη μητέρα σου
    Αν έχεις γιο, μάθε του να αγαπάει τη μητέρα του από νωρίς. 
Για να μπορέσετε να διδάξετε στα παιδιά αυτό, εσείς και ο σύζυγός σας πρέπει να μιλάτε απαλά, να συμπεριφέρεστε ο ένας στον άλλον με αγάπη και δικαιοσύνη από πολύ μικρή ηλικία.
    Παρατηρώντας πώς συμπεριφέρεστε εσείς και ο σύζυγός σας μεταξύ σας σε καθημερινή βάση, πώς αγαπάτε, φροντίζετε και σέβεστε τη γυναίκα σας, θα βοηθήσετε τα παιδιά να διαμορφώσουν τη σωστή συμπεριφορά για τον εαυτό τους. Γι' αυτό, γίνετε καλό παράδειγμα για τα παιδιά σας, διδάξτε τους να αγαπούν και να σέβονται τις γυναίκες με τις δικές τους πράξεις και την καθημερινή τους συμπεριφορά.

2. Διδάξτε στα παιδιά την ισότητα των φύλων κάνοντας δουλειές του σπιτιού
    Με την πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να φαίνεται παράλογο, αλλά διδάξτε στα παιδιά σας τι θέλετε να κάνουν κάνοντας πράγματα στο σπίτι σας. Αν θέλετε το παιδί σας να γίνει ένας άντρας που συμπεριφέρεται ευγενικά, σέβεται τις γυναίκες και μοιράζεται το βάρος των πάντων στο μέλλον, πρέπει να μάθετε στο παιδί σας να κάνει τις δουλειές του σπιτιού από μικρό.
    Για να το κάνετε αυτό, εσείς και ο σύζυγός σας θα πρέπει να συμφωνήσετε για το πώς να μεγαλώσετε τα παιδιά. Εσείς και η σύζυγός σας θα πρέπει να συμφωνήσετε ότι εκτός από το να είστε ευγενικοί και δίκαιοι μεταξύ τους, τα μέλη της οικογένειας θα επωμίζονται από κοινού τις δουλειές του σπιτιού στο σπίτι, ανεξάρτητα από το αν είναι γυναικεία.
    Στην πραγματικότητα, το να μάθετε στο γιο σας να κάνει δουλειές του σπιτιού και να μαγειρεύει είναι ένας τρόπος να τον μάθετε να είναι ανεξάρτητος και να οργανώνει σωστά τη δουλειά του. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να καταλάβει ότι οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι μόνο δουλειά μιας γυναίκας αλλά και μέρος της ευθύνης ενός άνδρα. Ένας πραγματικός άντρας δεν είναι μόνο καλός στις εξωτερικές δουλειές αλλά και ικανός στις δουλειές του σπιτιού, έτοιμος να μοιραστεί τα πάντα με τη γυναίκα του.

3. Ενημερώστε το παιδί σας τι συμβαίνει
    Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, ενημερώστε του τι συμβαίνει γύρω του, αναλύστε και πείτε του τι είναι λάθος και τι είναι σωστό. Οποιαδήποτε πράξη πειράγματος γυναίκας ή κοριτσιού από κάποιον ή ένα παιδί είναι επίσης άξια καταδίκης. Εξηγήστε στο παιδί σας γιατί δεν πρέπει να το κάνει. Γνωρίζοντας τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού θα βοηθήσει το παιδί σας να καταλάβει ότι χρειάζεται να σέβεται τις γυναίκες από μικρή ηλικία.
    Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνετε το παιδί σας να βοηθά ενεργά τα κορίτσια σε καθημερινές δραστηριότητες στην τάξη, όπως να είναι στην υπηρεσία, να καθαρίζει το τραπέζι μετά το φαγητό, να βοηθά την νταντά να καθαρίζει τους δίσκους και τα κουτάλια μετά από κάθε γεύμα...

4. Μην βασίζεστε στο φύλο για να αναθέσετε εργασία σε παιδιά
    Εάν έχετε και κορίτσι και αγόρι, αποφύγετε να αναθέσετε δουλειές με βάση το φύλο. Δεν πρέπει να διακρίνετε το ένα πράγμα για τα αγόρια και το άλλο για τα κορίτσια. Δώστε τους τα ίδια καθήκοντα. Επιπλέον, θα πρέπει να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να προσεγγίζουν αυτό που θέλουν αρκεί να μην είναι λάθος. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας έχουν ίση πρόσβαση σε όλα.

5. Μάθετε στα παιδιά σας να σέβονται τα κορίτσια
    Στην ιστορία της ανάπτυξης, οι γυναίκες έχουν υπερασπιστεί τα ίσα δικαιώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουν αναγνωριστεί από την κοινωνία. Ό,τι μπορούν να κάνουν οι άνδρες, μπορούν να κάνουν οι γυναίκες, ακόμα και το ασθενέστερο φύλο μπορεί να το κάνει καλύτερα.
    Η δύναμη μιας γυναίκας δεν βρίσκεται στη σωματική της διάπλαση, στο βάρος της, αλλά στην εσωτερική της δύναμη, θέληση και εφευρετικότητα. Επομένως, μάθετε στα παιδιά σας να σέβονται τα κορίτσια, να μην τα περιφρονούν, να μην πειράζουν ή να επιδεικνύουν τη δύναμή τους. Παρακαλώ πείτε μου ότι ο λόγος για τον οποίο οι άνδρες έχουν ανώτερη σωματική δύναμη σε σύγκριση με τις γυναίκες είναι λόγω του «σχεδιασμού της φύσης» με σκοπό την προστασία του ασθενέστερου φύλου. Η δύναμη που έχει ένας άντρας πρέπει να χρησιμοποιείται για να προστατεύει και να προστατεύει τις γυναίκες, όχι να τις καταπιέζει ή να τις καταπιέζει.

6. Αποκλείστε την πρόσβαση σε προγράμματα με ασεβές περιεχόμενο
    Είναι αναμφισβήτητο ότι τα παιδιά μαθαίνουν πολλά πράγματα από τηλεοπτικά κανάλια , κλιπ στο Διαδίκτυο... με τα οποία έρχονται σε επαφή. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα προγράμματα που παρακολουθούν τα παιδιά σας δεν προωθούν την ανισότητα των φύλων ή δεν σέβονται τις γυναίκες. 
    Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορείτε να είστε πάντα κοντά για να ελέγχετε τι παρακολουθούν τα παιδιά σας. Επομένως, θα πρέπει να αποκλείσετε την πρόσβαση σε προγράμματα με κακό περιεχόμενο. Εάν δεν ξέρετε πώς να αποκλείσετε, μπορείτε να ανατρέξετε στον τρόπο αποκλεισμού στο Διαδίκτυο.

7. Ακούστε και κάντε το παιδί σας να νιώσει ότι ακούγεται
    Τα περισσότερα παιδιά συχνά αισθάνονται άβολα να εκφράζουν τις απόψεις τους, ιδιαίτερα να φέρουν αντίθετες απόψεις ή να εκφράζουν δυσαρέσκεια με τους γονείς ή τους ενήλικες.
    Επομένως, εσείς και η σύζυγός σας θα πρέπει να κάνετε το παιδί να νιώσει άνετα και να το ενθαρρύνετε να πει τη γνώμη του. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην προώθηση της ανάπτυξης της ισότητας των φύλων.
    Είναι αλήθεια ότι η διδασκαλία των παιδιών σχετικά με την ισότητα των φύλων και τον σεβασμό για τις γυναίκες δεν γίνεται αντιληπτή από πολλές οικογένειες. Ο λόγος είναι πολύ απλός γιατί ξεχνάμε ότι τα παιδιά θα είναι οι ενήλικες του μέλλοντος και αυτό που κάνουν μπορεί να επηρεάσει πολλά πράγματα. Επομένως, η οικογένειά σας πρέπει να διδάξει στα παιδιά σας καλά πράγματα από τις πιο μικρές ενέργειες.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki