Saturday 6 May 2023

«Χρειάζομαι προσοχή» / 'I Need Attention:'

    Όλοι θέλουν την προσοχή από καιρό σε καιρό. Είναι μια φυσική ανθρώπινη επιθυμία να θέλουμε να λαμβάνουμε επιβεβαίωση και έπαινο. 
    Ωστόσο, η ανάγκη για προσοχή υποδηλώνει ότι δεν μπορείτε να λειτουργήσετε χωρίς να λαμβάνετε προσοχή και επικύρωση από άλλους ανθρώπους. Λόγω αυτής της ανάγκης, μπορεί να επιδείξετε συμπεριφορές που αναζητούν προσοχή, για να λάβετε την προσοχή που επιθυμείτε.
.............
'I Need Attention:' What This Means and How to Stop Needing It
    Αν έχετε έναν φίλο ή ένα αγαπημένο πρόσωπο που χρειάζεται συνεχώς να είναι το επίκεντρο της προσοχής, μπορείτε να τον βοηθήσετε να έρθει στη συνειδητοποίηση.

Ακολουθούν οι καλύτεροι τρόποι για να βοηθήσετε τους ανθρώπους που χρειάζονται συνεχώς την προσοχή να καταλάβουν ότι επιδεικνύουν ανθυγιεινές συμπεριφορές:

Θέστε όρια: 
    Το να ικανοποιείτε τα καπρίτσια ενός ατόμου που αναζητά συνεχώς την προσοχή, απλώς τροφοδοτεί την ανάγκη του για προσοχή. 
Ο καθορισμός σαφών ορίων, όταν επιδεικνύουν συμπεριφορές που αναζητούν προσοχή, μπορεί να τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν ότι συμπεριφέρονται ανάρμοστα.

Επικοινωνήστε μαζί τους: 
Μερικές φορές, ένα άτομο που αναζητά την προσοχή μπορεί να μην γνωρίζει ότι ενεργεί με τρόπο που τραβάει την προσοχή. 
Πάρτε τους στην άκρη και επικοινωνήστε τους με ήπιο τρόπο τυχόν προβλήματα που παρατηρείτε.

Δείξτε κατανόηση: 
    Οι άνθρωποι που αναζητούν την προσοχή συχνά ενεργούν για βαθύτερο λόγο από το να χρειάζονται απλώς την προσοχή. Μπορεί να έχουν υποκείμενη διαταραχή ψυχικής υγείας ή να αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτοεκτίμησης ή εικόνας.

ολόκληρο το άρθρο εδώ
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki