Saturday 20 April 2024

Τύποι ανθρώπων που δεν θέλει κανείς στη ζωή του

Στην ζωή μας είμαστε πολλές φορές αναγκασμένοι να συναναστρεφόμαστε ανθρώπους που δεν μας ταιριάζουν απολύτως. Οι λόγοι είναι συνήθως κοινωνικοί και επαγγελματικοί και ίσως δεν υπάρχει πάντα το περιθώριο αποφυγής τους.
    Όταν όμως μιλάμε για το αμιγώς φιλικό περιβάλλον μας, τότε ίσως και να έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί και επιλεκτικοί. 
Υπάρχουν άτομα που είτε ηθελημένα είτε όχι έχουν το “ταλέντο” να αποχρωματίζουν στιγμές που μάλλον θα έπρεπε να είναι πιο ανέμελες και να μας κάνουν να νιώθουμε πιο όμορφα.
Αν λοιπόν υποπέσει στην αντίληψη σας πως κάνετε παρέα με κάποιον που ανήκει στις ακόλουθες κατηγορίες, ίσως είναι καλύτερα να τρέξετε μακριά του!
ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΙ
    Ο αρνητισμός σε όλο του το μεγαλείο! Διψούν κυριολεκτικά να σου χαλάσουν την διάθεση και επιμένουν έως ότου το πετύχουν. Τονίζουν μονίμως τα πόσα κακά μας περιμένουν, ενώ με την απαισιοδοξία τους είναι ικανοί να κάμψουν και τους πιο δυνατούς χαρακτήρες. Με την ανησυχία μονίμως ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους δεν ησυχάζουν αν δεν σε καταντήσουν ψυχολογικό ράκος! 
Το “ρούφηγμα” της θετικής ενέργειας των γύρω τους φαντάζει το κύριο μέλημά τους.

ΟΙ ΜΙΖΕΡΟΙ
    Εδώ μιλάμε για εκείνους που δεν απολαμβάνουν απολύτως τίποτα. Το πρόσωπό τους αποτυπώνει όλη αυτή την μιζέρια που κουβαλάνε, μετά βίας και “τσιγκούνικα” σκάνε ένα χαμόγελο. Η απόλαυση μοιάζει λέξη άγνωστη σ’ εκείνους, ενώ την αποτυχία την θεωρούν δεδομένη πριν καν καταβάλουν προσπάθεια για κάτι. 
Αν τύχει και βρεθείτε κοντά τους δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας κουράσει η αέναη γκρίνια τους!

ΟΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ
    Η λέξη τα λέει όλα από μόνη της, άνθρωποι με μικρή ψυχή! Συνήθως θα τους δεις ανέκφραστους λες και φοράνε σιδερένιο προσωπείο. Για εκείνους αυτό που μετράει είναι μονάχα η προσωπική τους ικανοποίηση, ενώ οι δυσκολίες των άλλων ούτε που τους αγγίζουν. 
Εύκολα τους συνδέεις με την λέξη κακία, όσο βαρύ κι αν ακούγεται αυτό.

ΟΙ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ
    Το ανικανοποίητο είναι μόνιμος σύντροφός τους. Είναι η γνωστή σε όλους αχαριστία, που δυστυχώς αποτελεί γνώρισμα πολλών ανθρώπων. Δίνεις τα πάντα και εισπράττεις τελικά το απόλυτο τίποτα! 
Πολλές φορές θεωρούν φυσιολογικό να σου στερήσουν και το απλό ευχαριστώ κάθε φορά που τους απλώνεις μια χείρα βοηθείας.

ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ

    Ο συκοφάντης συνήθως δεν γνωρίζει όρια, η δράση του μπορεί να επεκταθεί μέχρι και σε πολύ δικά του άτομα. Ανήκουν ίσως στην πιο επικίνδυνη και βλαπτική κατηγορία και η ίδια η Ιστορία βρίθει από συκοφάντες και τα «κατορθώματά» τους. Συκοφαντία σημαίνει ψευδής κατηγορία. 
Τι παραπάνω χρειάζεται να ξέρει κανείς για να καταλάβει ότι πρέπει να αποφύγει από την πρώτη στιγμή τέτοια άτομα;

ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ
Καλώς ορίσατε στο βασίλειο του Πινόκιο! Όλοι μπορεί να λέμε που και που κανένα ψέμα, ωστόσο υπάρχουν οι μετρ του είδους που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Σίγουρα δεν μπορείτε να τους εμπιστευτείτε καθώς το ψέμα είναι για εκείνους ένα είδος εθιστικής ουσίας.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki