Υλικά
* 1 κιλό μέτριες πατάτες
* 200 γραμμάρια καρότο τριμμένο σε ψιλό τρίφτη
* 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο τριμμένο (190 γραμμάρια)
* 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα τους)
* 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
* 1 φλ. μαγιονέζα light ή vegan μαγιονέζα
* 1 λεμόνι (χυμό)
* 1 κ.σ. ξίδι από κρασί
* 1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
* Αλάτι
* Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το γαρνίρισμα
Καρότο τριμμένο
Εκτέλεση
🌿 Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 30 με 35 λεπτά με την φλούδα τους για να μαλακώσουν. Έτσι, θα κρατήσουν όλη την γεύση και τη νοστιμιά τους και δεν θα ρουφήξουν περιττά υγρά.
🌿 Αφού κρυώσουν λίγο αλλά όσο ακόμα είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ με ένα πιρούνι.
Προσοχή δεν τις λιώνουμε. πρέπει να τις κρατήσουμε σε κομμάτια.
🌿 Περιχύνουμε όσο ακόμα είναι ζεστές με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξύδι.
Όσο η πατάτα είναι ζεστή ρουφάει ότι υγρό πέσει επάνω της και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
🌿 Ανακατεύουμε απαλά με προσοχή να μην λιώσουν.
🌿 Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν.
🌿 Τρίβουμε το κρεμμύδι στο χοντρό τρίφτη, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
🌿 Έπειτα τρίβουμε και το καρότο. Όλη την διαφορά την κάνει το ωμό καρότο.
Θα κρατήσουμε λίγο καρότο για να γαρνίρουμε στο τέλος.
🌿 Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το καρότο, το κρεμμύδι, τα βότανα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο, τη μαγιονέζα.
🌿 Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
🌿 Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλουμε ακόμα λίγο λεμόνι, ξύδι ή αλάτι.
Γαρνίρισμα και Σερβίρισμα
Την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με το καρότο που περίσσεψε.
Απολαύστε τη δροσερή πατατοσαλάτα, με φρυγανισμένο σπιτικό ψωμί, κυρίως σαν συνοδεία πλάι σε κρέας ή στα πουλερικά σας, ή μέσα σε σάντουιτς.
πηγή
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι
No comments:
Post a Comment