Saturday 17 March 2007

ΔΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΆΚΙΑ ΤΟΥΣ....

Είδα στις ειδήσεις μωράκια να τα έχουν δεμένα στα κρεβατάκια τους με λουριά σε ορφανοτροφείο της Μόσχας!! Τα κατέγραψε κάποιος με κινητό και έδωσε αυτές τις σκληρές εικόνες στη δημοσιότητα. Οι υπεύθυνοι το αρνούνταν!! Μα είναι δυνατόν; Τι μας περνάνε και το αρνούνται; Τι συμπεριφορά είναι αυτή απέναντι σε μωρά; Τι είναι τα μωρά για να τα δένουν; Κοιτούσα την εικόνα στην τηλεόραση με το χεράκι του μωρού δεμένο στο κρεβάτι του και πόνεσε η ψυχή μου. Ξέρετε, το αθώο βλέμμα του μωρού με την σκληρή εικόνα του χεριού του να είναι δεμένο, είναι κάτι που ματώνει την ψυχή σου.
Τα μωράκια είναι απροστάτευτα. Δε μπορούν να μιλήσουν, να πούνε για την κακοποίηση που υφίστανται. Αλλά και όσοι το κάνανε αυτό, πως μπόρεσαν να το κάνουν; Σε μωρά; Σε αυτά τα αθώα πλασματάκια; Γιατί; Αυτό το «γιατί» με τσακίζει! Το άλλο είναι αυτή η υποκρισία ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε! Μα εμείς τι βλέπαμε τότε; Αν η Μόσχα φίλοι μου σας φαίνεται ότι είναι μακριά, θα σας πω κάτι. Μην ξεγελιόμαστε από τις αποστάσεις. Το συναισθήματα και οι κακές συμπεριφορές φίλοι μου δεν έχουν σύνορα. Μην το ξεχνάτε αυτό.

Με αγάπη πάντα
Agorafoviagr

1 comment:

  1. Σε ευχαριστώ χαμομηλάκι που το έβαλες στο blog. Ξέρεις χαμομηλάκι, το είδα κι όλας, όπως γράφω στο ποστ. Άλλο να το γράφεις και άλλο να το βλέπεις χαμομηλάκι. Και αυτά ήταν παιδάκια ορφανά. Δεν είχαν γονείς δηλαδή. Δύο φορές απροστάτευτα. Πόσο το αθώο βλέμμα του παιδιού με γαληνεύει. Τα παιδιά έχουν πολλά να μας διδάξουν. Να μας θυμήσουν την αθώοτητα, την αγνή αγάπη, να μας θυμήσουν ότι στον κόσμο αυτό απέναντί τους έχουμε μια τεράστια ευθύνη. Να τους δώσουμε μια κοινωνία καλύτερη από αυτή που πήραμε, για να την κάνουν όταν μεγαλώσουν και εκείνα με τη σειρά τους ακόμη καλύτερη. Μπορεί να ακούγεται πολύ ρομαντικό ή ακατόρθωτο. Τουλάχιστον ακούγεται.
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki