Wednesday 25 February 2009

Κλείνουν οι μονάδες ψυχικής υγείας

ΤΟ ΈΚΛΕΙΣΑΝ... ΛΟΥΚΈΤΟ...
Πέρασαν σχεδόν τέσσερις μήνες από τότε που έκλεισε ο Θεραπευτικός Ξενώνας Εφήβων «ΙΡΙΣ» (το Υπουργείο Υγείας ακόμα αρνείται ότι έκλεισε). Το επόμενο θύμα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ήταν ο Ξενώνας Εφήβων, των Παιδικών Χωριών SOS.

ΤΗΝ ΚΛΕΊΝΟΥΝ... ΛΟΥΚΈΤΟ...
Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Κυκλάδων της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας.
Σήμερα, ανακοινώθηκε η διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας Μελισσίων και της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κυκλάδων της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας.
Ήταν μονάδες ψυχικής υγείας μοναδικές στη χώρα μας. Παρείχαν υπηρεσίες σε ανθρώπους, των οποίων οι ανάγκες δεν καλύπτονταν από άλλες υπηρεσίες. Οι έφηβοι με προβλήματα ψυχικής υγείας και οι κάτοικοι των νησιών είναι προς το παρόν οι χαμένοι. Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Είναι βέβαιο πλέον. Καμιά πρόθεση δεν υπάρχει από την κυβέρνηση να υποστηρίξει τις ευάλωτες ομάδες, σε μια εποχή που αυτές αυξάνονται. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε μόνο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την εγκατάλειψη της υγείας. Δεν βρέθηκαν μόνοι τους σε αυτές τις θέσεις. Ούτε θα φύγουν μόνοι τους. Αυτό απαιτεί αυτοσεβασμό. Αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους; Μάλλον όχι. Θα παρέμβει κανείς; Ο πρωθυπουργός της χώρας;

Τι άλλο να σχολιάσουμε; 
Διαβάστε άλλο ένα δελτίο τύπου από τις μονάδες που έκλεισαν σήμερα:


Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την Ψυχική Υγεία

Ημερομηνία: 4 Μαρτίου 2009
Ώρα: Από τις 7 το πρωί και για όσο χρειαστεί
Τόπος: έξω από το Υπουργείο Υγείας

8 comments:

  1. Τραγικά τα νέα, αλλά μείναμε στη μέση. O σύνδεσμος που παραπέμπει στην πηγή δεν λειτουργεί (σε μένα τουλάχιστον).

    ReplyDelete
  2. σε ένα κράτος με κοινωνική πολιτική της εποχής των παγετώνων..

    (λόγω προβλήματος γενικότερου,χαθήκατε από τα κουτάκια των αναγνωστών της σελίδας μου,φυσικά και δ ε ν είναι δική μου επιλογή,σας θέλουμε πίσω!!

    ReplyDelete
  3. Απίστευτο! Σε άλλες χώρες αυξάνουν τις μονάδες, εδώ τις κλείνουν; Με ποια δικαιολογία δηλαδή, έχουν όλοι αποθεραπευτεί και είναι 1000% σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι που θα χρειαστούν βοήθεια στο μέλλον;
    Βέβαια με την τέλεια κοινωνία στην οποία ζούμε γιατί να αντιμετωπίσει κάποιος πρόβλημα, ψυχικό ή άλλο;
    Κούνια που τους κούναγε τρομάρα τους!

    ReplyDelete
  4. Α ναι χαθήκατε και από τα δικά μου κουτάκια αναγνωστών, φαντάζομαι όχι από δική σας επιλογή. Αν θέλετε ξανακοπιάστε :)
    (το λινκ σε μένα λειτουργεί κανονικά)

    ReplyDelete
  5. Απαράδεκτο.Μετά τι έχει σειρά να κλείσει αυτό το κράτος αναλγησίας για να γεμίσει τα ταμεία του; Μήπως και τα ειδικά σχολεία;
    Γιατί όλοι αυτοί οι κύριοι της Βουλής που συνεδριάζουν και φτιάχνουν νόμους "για το καλό μας", δεν κάνουν τη πρώτη κίνηση να μειώσουν τους μισθούς τους τα ταξιδάκια τους και όλα αυτά τα υπερβολικά έξοδα και έσοδά τους, σαν κίνηση ειλικρίνειας και καλής θέλησης από το να μας προκαλούν αηδία καθημερινά;

    ReplyDelete
  6. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια καθυστέρηση πληρωμών προσωπικού στο ΕΠΑΨΥ. Το εξώδικο που έχουν αποστείλει είναι "εκβιαστικό" μέσο για να καταφέρουν να πάρουν τα λεφτά τους οι εργαζόμενοι.
    Δεν το έκλεισε κανένα Υπουργείο!!!! Αλλά ως συνήθως δημιουργούνται εντυπώσεις.

    ReplyDelete
  7. Στο προηγούμενο σχόλιο κάποιος γράφει: "Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια καθυστέρηση πληρωμών προσωπικού στο ΕΠΑΨΥ. Το εξώδικο που έχουν αποστείλει είναι "εκβιαστικό" μέσο για να καταφέρουν να πάρουν τα λεφτά τους οι εργαζόμενοι".

    Προφανώς το σχόλιο δεν το έγραψε εργαζόμενος ή άνθρωπος που έχει εργαστεί στη ζωή του. Είναι δυνατόν να βγάλουμε εκβιαστές όσους θέλουν τα δεδουλευμένα τους;
    Και τι πάει να πει "υπάρχει μια καθυστέρηση"; Πόσοι μισθοί είναι η "μια καθυστέρηση"; Μπορεί να ζήσει ο εργαζόμενος όταν δεν πληρώνεται για 5-6 ακόμα και 7 μήνες; Γιατί αυτή είναι η "μια καθυστέρηση".

    Τέτοιος κυνισμός; Ελπίζω να μην είστε εργοδότης, γιατί αλίμονο στους εργαζόμενους. Ας ελπίσουμε να είστε απλά ...εισοδηματίας.

    ReplyDelete
  8. Είχα διαβάσει κάπου πως "η σωματική υγεία, περνάει μέσα από την ψυχική υγεία". Συμφωνώ απόλυτα. Τους ανθρώπους με ψυχική δυσκολία τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά, πρέπει να τους στηρίξουμε. Δε σηκώνουν μικρό βάρος στην ψυχή τους. Σηκώνουν μεγάλο βάρος. Δεν είναι εύκολο να έχεις μία ψυχική δυσκολία. Το περιβάλλον πρέπει να βοηθήσει και όχι να δυσκολέψει αυτούς τους ανθρώπους. Όσοι είναι κοντά σε ανθρώπους με ψυχική δυσκολία και όσοι τη βιώνουν, ξέρουν πολύ καλά τι τραβάνε. Από την οικογένειά τους, το φιλικό τους περιβάλλον, το εργασιακό, μέχρι και την πολιτεία.
    Με αγάπη
    Max

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki