Monday 11 August 2008

Ο τυφώνας Μορακότ προκαλεί βιβλικές καταστροφές - Typhoon Morakot

Μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσε ο τυφώνας Μορακότ στη Κίνα, σημειώθηκε κατολίσθηση στη πόλη Pengxi που βρίσκεται στην επαρχία Zhejiang, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 6 πολυκατοικίες να θαφτούν κάτω από τόνους λάσπης.
Τόνοι λάσπης και βράχοι από το βουνό, στο οποίο είναι χτισμένη στους πρόποδες του η εν λόγω πόλη, έχουν καλύψει μέχρι στιγμής 6 πολυκατοικίες.
Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει 6 ενοίκους ζωντανούς από τα ερείπια των κτιρίων.
Εν τω μεταξύ στη Ταιβάν, εκφράζονται φοβίες ότι 100 άνθρωποι έχουν θαφτεί από κατολίσθηση που προκάλεσε ο τυφώνας Μορακότ στο πέρασμα του.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Κίνας, τη Δευτέρα 11 Αυγούστου το βράδυ 10.30 τοπική ώρα, έγινε κατολίσθηση στη πόλη Pengxi που βρίσκεται στην επαρχία Zhejiang.
Μέχρι στιγμής δύο νεκροί έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός, δήλωσε κινέζος επίσημος αξιωματούχος.
Τα σωστικά συνεργεία αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες καθώς στο σημείο που έχει γίνει η καταστροφή έχει καλυφθεί από παχύ στρώμα λάσπης.
Ο τυφώνας Μόρακοτ έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε Κίνα και Ταιβάν.
Περισσότερο από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και τουλάχιστον 12 νεκροί έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στη νοτιοανατολική Κίνα.
Ο εν λόγω τυφώνας προκάλεσε με τις καταστροφικές βροχές το Σαββατοκύριακο στη Ταιβάν, τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες πέντε δεκαετίες.
Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 600 αγνοούμενους, μετά από κατολίσθηση που έγινε στο νοτιοδυτικό ορεινό χωριό Shiao Lin.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki