Monday 11 August 2008

Το γάλα μυστικό μακροζωίας - Milk and your Child's Nutrition

Μία μελέτη το 1930 εξέταζε τις διατροφικές συνήθειες 4374 παιδιών. Σήμερα, οι ερευνητές έψαξαν και βρήκαν εκείνα τα παιδιά και ανέλυσαν τα τότε δεδομένα σε συνδυασμό με τη σημερινή κατάσταση της υγείας τους. 
Αυτό που ανακάλυψαν ήταν πολύ σημαντικό. 
Τα παιδιά που κατανάλωναν πολύ γάλα και τυρί (τουλάχιστον 400 mg ασβεστίου), ως ενήλικες προστατεύονταν από καρδιακά επεισόδια και άλλες αιτίες πρόωρου θανάτου. 
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Heart, τονίζει πως παρά το γεγονός ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν λίπος και χοληστερόλη που είναι επιβλαβή για τα αγγεία, η μεγάλη κατανάλωσή τους δεν αύξησε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Συγκεκριμένα ο κίνδυνος θανάτου μειώθηκε κατά ένα τέταρτο ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού κατά 60%.

Άλλοι παράγοντες που ενδεχομένως δικαιολογούν τα αποτελέσματα της μελέτης είναι η κοινωνικοοικονομική κατάσταση αυτών των παιδιών (σημερινών ενηλίκων). Για παράδειγμα τα παιδιά που έπιναν πολύ γάλα τότε, ανήκαν σε πιο ευκατάστατες οικογένειες και είχαν συνολικά καλύτερη ποιότητα διατροφής.

Ωστόσο υπάρχουν σαφή επιστημονικά δεδομένα ότι το ασβέστιο είναι ευεργετικό για την αρτηριακή πίεση, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Η καθημερινή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων επίσης επηρεάζει μία σημαντική ορμόνη η οποία έχει παρατηρηθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής και θανάτου από καρδιακή νόσο.

Οι συστάσεις προς τους γονείς είναι να συνεχίσουν να δίνουν καθημερινά γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα στα παιδιά τους. Οι ίδιοι όμως θα πρέπει να προτιμούν εκείνα που είναι αποβουτυρωμένα ή χαμηλά σε λιπαρά.
A study in 1930 examined the eating habits of 4,374 children. Today, investigators searched and found those children and then analyzed the data in conjunction with the current state of health. 
What we discovered was very important. Children who consumed a lot of milk and cheese (at least 400 mg calcium), as adults are protected from heart attacks and other causes of premature death. 
The study, published in reputable scientific journal Heart, stresses that despite the fact that dairy products contain fat and cholesterol that is harmful to the arteries, the high consumption did not increase the risk of cardiovascular disease. 
Specifically, the risk of death fell by a quarter while the risk of stroke by 60%. Other factors that may justify the results of the study is the socioeconomic situation of these children (now adults). For example, children who drank milk too then, belonged to wealthy families and most had a better overall diet quality. 
But there is clear scientific evidence that calcium is beneficial for blood pressure, which increases the risk of stroke. The daily consumption of dairy products also affect an important hormone which has been observed that reduces the risk of cardiac arrest and death from heart disease. The recommendations for parents is to continue to give daily milk and other dairy products in children. The same would have to prefer those that are skimmed or low fat.

Added by: andronianoi 2009 » Ιούλιος » 30 14.30.37

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki