Friday 20 November 2009

Αναπάντητα θα μείνουν φέτος τα γράμματα στον Άη Βασίλη
Grinched! US stops forwarding Santa letters to North Pole, Alaska

Ένας από τους εθελοντές που απαντούσαν στα παιδιά, περιλαμβανόταν στον πανεθνικό κατάλογο των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων.

Τα παιδιά στις ΗΠΑ δεν θα λάβουν φέτος απάντηση από τον Άγιο Βασίλη στα γράμματα που θα του στείλουν. Ο λόγος δεν είναι επειδή ήταν άτακτα. Απλώς τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία άλλαξαν πολιτική και αποφάσισαν να μην στέλνουν πλέον επιστολές στο Βόρειο Πόλο.
  Από το 1954, τα ταχυδρομεία έστελναν όλες τις επιστολές που είχαν παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη σε μια κωμόπολη της Αλάσκας, με το όνομα Βόρειος Πόλος. Εκεί, χιλιάδες εθελοντές αναλάμβαναν υπομονετικά να απαντήσουν σε κάθε παιδί ξεχωριστά.
Φέτος όμως η παράδοση έσπασε. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι οι αρχές ανακάλυψαν ότι ένας από τους εθελοντές, περιλαμβανόταν στον πανεθνικό κατάλογο των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων.
Από την πλευρά του, ο Νταγκ Άιζακσον, δήμαρχος του Βορείου Πόλου, δεν εκτίμησε καθόλου την απόφαση των ταχυδρομείων. Όπως υπενθύμισε, εδώ και 50 χρόνια δεν έχει συμβεί τίποτα το ανησυχητικό με τα γράμματα των παιδιών, που φτάνουν τα 150.000 κάθε χρόνο.
Η νέα πολιτική των ταχυδρομείων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, Έρνι Σουάνσον, στοχεύει στην καλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα τον οποιονδήποτε. 

enet
Grinched! US stops forwarding Santa letters to North Pole, Alaska 
Last year, a postal worker in Maryland recognized an Operation Santa volunteer there as a registered sex offender. The postal worker interceded before the individual could answer any letters, but the Postal Service viewed the episode as a big enough scare to tighten rules in such programs nationwide.
more...

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki