Monday 29 March 2010

«Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ»

Η «Αποκάλυψη» θα μεταδοθεί σε έξι ημίωρα επεισόδια, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και το Μεγάλο Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι. 

Η φετινή παραγωγή του Δευτέρου Προγράμματος για την Μεγάλη Εβδομάδα. Το σκοτεινότερο κείμενο όλων των εποχών. 
Η αινιγματική προφητεία που γράφτηκε πριν 2000 χρόνια στην Πάτμο. Το ιερό, φλογερό κείμενο, μέσα στο οποίο κάθε εποχή διαβάζει το πρόσωπό της. 
Η «Αποκάλυψη» του Ιωάννη έχει απασχολήσει μέσα στους αιώνες ερευνητές και θεολόγους, έχει δημιουργήσει σέχτες και αιρέσεις και οι προφητείες της έχουν επαληθευτεί ή θα επαληθευτούν ανάλογα με τον τρόπο που τις ερευνούν κάθε φορά. 
Η ηθική και οικονομική παρακμή, ο πόλεμος, η πείνα, η οικολογική καταστροφή, η μάχη του Καλού και του Κακού, έτσι όπως περιγράφονται στο κείμενο του Ιωάννη, μοιάζουν σαν να έχουν γραφτεί για την εποχή μας, αλλά και για όλες τις εποχές. 
Η «Αποκάλυψη» θα μεταδοθεί σε έξι ημίωρα επεισόδια, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και το Μεγάλο Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι. 
 Θα παρουσιαστεί σε μια καινούρια μετάφραση που έκανε ο Γιώργος Παυριανός. Η μετάφραση αυτή που παρουσιάζεται για πρώτη φορά είναι όλη σε δεκαπεντασύλλαβο. 
Ο πανάρχαιος ρυθμός της ελληνικής γλώσσας συναντιέται με την «Αποκάλυψη» και της δίνει μια ελληνική, ποιητική αίσθηση που φέρνει στο νου τις αρχαίες ραψωδίες, τα ηρωικά έπη και το δημοτικό τραγούδι. 
Η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου που διατρέχει το κείμενο δημιουργεί ηχητικές εικόνες και του δίνει τη σύγχρονη αλλά και παγκόσμια διάστασή του.
Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στη ραδιοφωνική αυτή ραψωδία για το τέλος του κόσμου είναι οι: Γιώργος Κιμούλης (Ιωάννης), Γρηγόρης Βαλτινός (Χριστός), Αντιγόνη Βαλάκου (φωνή), Χρήστος Στέργιογλου (Πρεσβύτερος), Νίκος Κουρής (Άγγελος), Αντιγόνη Αμανίτου (Βαβυλώνα), Ηλίας Λογοθέτης (Πλάσματα). 
Μετάφραση, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Γιώργος Παυριανός.

3 comments:

  1. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ,ΠΙΟ ΓΕΡΑ ΑΠΟ ΑΒΓΑ,ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΝΙΑ :))))

    ReplyDelete
  2. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα αλλά αυτοί που δουλεύουν το πρωί δεν θα το δούν. Εύχομαι χρόνια πολλά και καλές γιορτές.

    ReplyDelete
  3. Χρόνια σας Πολλά.
    Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki