Wednesday 17 March 2010

Ντοκιμαντέρ "Τα παιδία ΔΕΝ παίζει''- Υπό την αιγίδα της UNICEF και την στήριξη του Συνηγόρου του Παιδιού.
Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 25 Μαρτίου

Αγαπητοί φίλοι του δικτύου προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού,

Μόλις ολοκληρώσαμε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο ʽΤα Παιδία ΔΕΝ Παίζει», με θέμα μια παρέα παιδιών 9-14 ετών στην Πάτρα που αγωνίζεται να φτιάξει έναν ελεύθερο χώρο για παιχνίδι στη γειτονιά τους.
Το ντοκιμαντέρ έχει πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της UNICEF και σε συμπαραγωγή με τον ΣΚΑΙ, και θα προβληθεί στους κινηματογράφους από στις 25 Μαρτίου.
Στηρίζεται και από το Συνήγορο του Παιδιού κ. Γιώργο Μόσχο ο οποίος γράφει για την ταινία «Πιστεύω ότι θα είναι πολύ χρήσιμο τα παιδιά, γονείς αλλά και όσοι ασχολούνται με τα κοινά στην χώρα μας, να δουν το "Τα Παιδία ΔΕΝ Παίζει" για να πιστέψουν και να διεκδικήσουν περισσότερο τον σεβασμό στις ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών.
 


Θα θέλαμε την υποστήριξή σας αν είναι δυνατό, στο site  ή /και το blog, για να διαδώσουμε την ιστορία αυτών των καταπληκτικών παιδιών και τον αγώνα τους για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στο παιχνίδι!
Στις 21 Μαρτίου θα γίνει πρεμιέρα για εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές , όσους ασχολούνται με τα κοινά και θα μπορούσαμε να σας προσφέρουμε κάποιες διπλές προσκλήσεις.  Αν ενδιαφέρεστε σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας διότι οι προσκλήσεις είναι ονομαστικές στο τηλέφωνο 210 7211073 η μέσω μαιλ στο info@anemon.gr η panirini@gmail.com.
Εσωκλείω το δελτίο τύπου, καθώς και το γράμμα του κ. Μόσχου (Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα δικαιώματα των παιδιών) και είμαι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.
Φιλικά,
Eιρήνη Παναγοπούλου



"Τα παιδία ΔΕΝ παίζει" είναι ο τίτλος της νέας κινηματογραφικής ταινίας, της οποίας παραγωγός είναι ο ΣΚΑΪ
"Τα παιδία ΔΕΝ παίζει" είναι ο τίτλος της νέας κινηματογραφικής ταινίας, της οποίας παραγωγός είναι ο ΣΚΑΪ.
Η κάμερα ακολουθεί την παρέα τεσσάρων παιδιών από την Πάτρα, που προσπαθούν να μετατρέψουν ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο σε ελεύθερο χώρο για παιχνίδι, κόντρα στις επιθυμίες των γειτόνων και τη γραφειοκρατία.
Τα παιδιά, η Αλεξάνδρα, ο Βλαντ, η Χρύσα και ο Χρήστος φτάνουν μέχρι το δημαρχείο της πόλης με σκοπό να μετατρέψουν το οικόπεδο σε χώρο για παιχνίδι...
Τα παιδιά δεν έχουν λάβει ακόμα οριστική απάντηση στο αίτημά τους και για αυτό άλλωστε το ντοκιμαντέρ δεν έχει προδιαγεγραμμένο τέλος.


Το όνειρο των μικρών πρωταγωνιστών της ταινίας στο δρόμο της υλοποίησης μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάτρας κ. Φούρα να παραχωρήσει στα παιδιά ένα χώρο κατάλληλο για τη δημιουργία μικρού γηπέδου.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki