Wednesday 30 June 2010

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΧΑΣΙΣ ΣΤΑ 14 ΚΑΙ ΗΡΩΙΝΗ ΣΤΑ 19!

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που αναδείχθηκαν από την έρευνα που πραγματοποίησε το Αντιναρκωτικό μέτωπο σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ Βόλου, καθώς αποδεικνύεται το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει στη Μαγνησία με το θέμα των ναρκωτικών. 
από τα 14 έτη τους ξεκινούν τη χρήση χασίς
 Σύμφωνα με τα στοιχεία τη χρήση χασίς ξεκινούν παιδιά ακόμη και από την ηλικία των 14 ετών, ενώ τη χρήση ηρωίνης έφηβοι ηλικίας 19 ετών!
Χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Μετώπου κ. Γιώργος Σούρλας μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλη Ντακούμη και τις ψυχολόγους από τον ΟΚΑΝΑ Βόλου δημοσιοποίησαν τα στοιχεία μιας έρευνας που έλαβε χώρο στη Μονάδα Αποκατάστασης Βόλου του ΟΚΑΝΑ.

Στην έρευνα, η οποία εκπονήθηκε από τον Ιούλιο του 2009 έως και τον Ιούνιο του 2010, συμμετείχαν 112 θεραπευόμενοι στη Μονάδα και 39 συνοδοί αυτών.
από τα 19 τους χρόνια τη χρήση ηρωίνης
Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι δραματικά.  
Νέοι ακόμη και από τα 14 έτη τους ξεκινούν τη χρήση χασίς και από τα 19 τους χρόνια τη χρήση ηρωίνης. 
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ήταν άνδρες κατά 92%, γεγονός που αποδεικνύει ότι το πρόβλημα της εξάρτησης από ουσίες είναι σύμφυτο με κοινωνικά προβλήματα, όπως από αυτό της ανισότητας των δύο φύλων. 
Οι γυναίκες που είναι εξαρτημένες από ουσίες πολύ πιο δύσκολα δημοσιοποιούν το πρόβλημά τους ακόμη κι αν αυτή η δημοσιοποίηση συνδέεται άμεσα με την αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω της συμμετοχής σε μια εξειδικευμένη θεραπευτική δομή.
 
Η ηλικία των θεραπευομένων που συμμετείχαν στην έρευνα είναι σχετικά μικρή, καθώς ο μέσος όρος είναι τα 33 έτη και το 40% των θεραπευομένων είναι ηλικίας από 20 έως και 29 ετών.

περισσότερα: ΠΡΕΖΑ TV ©

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki