Λεμονάδα σπιτική, η ξεδιψαστική!
Ετοιμάστε το σιρόπι της λεμονάδας, φυλάξτε το στο ψυγείο
και ετοιμάστε σπιτικό αναψυκτικό στη στιγμή.
- Ετοιμάζουμε σιρόπι ζάχαρης, με αναλογία 1 κιλό ζάχαρη προς 330ml νερό, βράζοντας το σε κατσαρολάκι για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Μετράμε πόσο είναι το σιρόπι ζάχαρης και προσθέτουμε ίδια ποσότητα στυμμένου χυμού φρέσκου λεμονιού.
- Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
Διατηρείται για 3 μήνες στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε λεμονάδα αναμιγνύοντας σιρόπι και νερό. Προτεινόμενη αναλογία αραίωσης 1 προς 5.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγο δυόσμο.
Η συνταγή είναι από το All about Lemon καφέ στην Ερυθραία.
από tastefull
No comments:
Post a Comment