Sunday 18 July 2010

Λεμονάδα σπιτική ... Μμμμμ η μανούλα έφτιαξε!! - Homemade Lemonade

Λεμονάδα σπιτική, η ξεδιψαστική! 

Ετοιμάστε το σιρόπι της λεμονάδας, φυλάξτε το στο ψυγείο 
και ετοιμάστε σπιτικό αναψυκτικό στη στιγμή.

  • Ετοιμάζουμε σιρόπι ζάχαρης, με αναλογία 1 κιλό ζάχαρη προς 330ml νερό, βράζοντας το σε κατσαρολάκι για να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Μετράμε πόσο είναι το σιρόπι ζάχαρης και προσθέτουμε ίδια ποσότητα στυμμένου χυμού φρέσκου λεμονιού. 
  • Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
Διατηρείται για 3 μήνες στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε λεμονάδα αναμιγνύοντας σιρόπι και νερό. Προτεινόμενη αναλογία αραίωσης 1 προς 5. 
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγο δυόσμο.

Η συνταγή είναι από το All about Lemon καφέ στην Ερυθραία.
από tastefull

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki