Sunday 10 October 2010

Παιδόφιλοι... υπεράνω υποψίας: Οι παιδόφιλοι του Ιντερνετ στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 3.000 άτομα.

Θέλουμε τα ονόματα  
και τις φάτσες τους 
Οι παιδόφιλοι του Ίντερνετ στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 3.000 άτομα.

Γιατί δεν αντιδράς;

 
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αποκάλυψε η πολύμηνη έρευνα και μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με την κωδική ονομασία «Σφυροκόπημα», που ολοκληρώθηκε χτες, για την πάταξη της διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου.

Όπως είπε χτες ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής Μανώλης Σφακιανάκης, ένιωσαν σοκ όταν ανάμεσα στα βίντεο που κατάσχεσαν και τα οποία περιείχαν υλικό εξαιρετικά σκληρού παιδικού πορνό, είδαν ακόμα και σκηνές με σεξουαλικούς βασανισμούς νηπίων 8-9 μηνών, που όπως φαίνεται ηδόνιζαν τα αρρωστημένα μυαλά των «υπεράνω υποψίας» θεατών τους.
Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν ή κατηγορούνται είναι άνθρωποι «της διπλανής πόρτας» που... καμάρωναν οι γείτονές τους και το περιβάλλον τους, αλλά και κάποιοι «υπότροποι» παιδόφιλοι, γνωστοί και από το παρελθόν στις Αρχές.
Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος 177 ατόμων σε όλη την Ελλάδα. Εντός των ορίων του αυτοφώρου συνελήφθησαν 18, από τους οποίους 16 Έλληνες και δύο αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο Έλληνες για να συλληφθούν, επίσης στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται δύο πρόσωπα που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για ασέλγεια σε ανήλικους και ένας 52χρονος για αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση, ένας απόστρατος ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας εκπαιδευτικός, επιχειρηματίες, ένας σκηνοθέτης και ένας σκιτσογράφος.

Ειδικό λογισμικό
Όπως αποκαλύπτεται από το ειδικό λογισμικό που αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με το οποίο εντοπίζονται στο Διαδίκτυο οι περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας, οι παιδόφιλοι του Ίντερνετ στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 3.000 άτομα.
Η επιχείρηση «Σφυροκόπημα» ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες, ύστερα από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια παγκόσμιας ψηφιακής έρευνας στο Διαδίκτυο, από την οποία διαπιστώθηκε η εμπλοκή χρηστών του Ίντερνετ από 170 χώρες σε 144.285 ηλεκτρονικά ίχνη. Για τη χώρα μας διαπιστώθηκε η εμπλοκή, δηλαδή προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας 361 διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών, που αντιστοιχούσαν στα 177 άτομα τα οποία κατηγορούνται.
Με την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κ. Ελένης Ράικου, μόνο στην Αττική έγιναν 72 κατ’ οίκον έρευνες. 
Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς.
 

1 comment:

  1. Ειμαι υπερ του να διδονται τα ονοματα στη δημοσιότητα αλλα μονο αφου καταδικαστουν.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki