Saturday 18 December 2010

Δίπλες, συνταγή από τη Γορτυνία Αρκαδίας - Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε!!

Υλικά
  • 4 αβγά 
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ούζο ή μαστίχα  
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
  • 1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι  
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού χοντροκοπανισμένα καρύδια 
  • Μέλι 
  • Αλεύρι 
  • Μισό κουταλάκι σόδα 
  • Κανέλα
Οδηγίες παρασκευής
Σε μία βαθιά λεκάνη χτυπάμε τα αβγά, το ούζο, το χυμό, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλεύρι μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη.
Δουλεύουμε καλά τη ζύμη πέντε περίπου λεπτά, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα.
Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες, πλάτους τεσσάρων εκατοστών και μήκους οκτώ έως δέκα εκατοστών.
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, πιέζοντας τις άκρες (για να γυρίσουν) με δύο πιρούνια. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το επιπλέον λάδι.

Ρίχνουμε αρκετό μέλι και, τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.


Σημείωση: Όπως τις έφτιαχνε η γιαγιά Ελένη

Από τις «Παραδοσιακές συνταγές της Αρκαδίας» της Θηρεσίας Κοντογιάννη

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki