Monday 28 February 2011

Η γνωριμία στο facebook οδήγησε σε βιασμό 16χρονου με διανοητικά προβλήματα

Λεμεσός - Σε σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό 16χρονου φέρεται να προέβηκε 49χρονος από τη Λεμεσό, ο οποίος βρέθηκε χθες με χειροπέδες. 
Ο ίδιος αρνείται βέβαια τη διάπραξη των σοβαρών αδικημάτων που διερευνώνται εναντίον του, και δίνει κάποιες δικές του ερμηνείες.
Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων
απαγωγή, σεξουαλική εκμετάλλευση και διαφθορά ανηλίκου.

Οι εγκληματικές ενέργειες του υπόπτου αποκαλύφθηκαν όταν οι γονείς του ανήλικου, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει διανοητικά προβλήματα, διαπίστωσαν ότι γιος τους δυσκολευόταν να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις για κάποιες ώρες που έλειπε τον τελευταίο καιρό από το σπίτι.
Μέσα από τη συζήτηση οι γονείς κατάφεραν να αποσπάσουν από τον 16χρονo κάποια πράγματα, οπόταν ενημερώθηκαν και έγινε χθες η καταγγελία στην Αστυνομία Λεμεσού. Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, προέκυψε μεταξύ άλλων ότι ο 48χρονος είχε γνωριστεί με τον ανήλικο το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω Διαδικτύου. 
Έγιναν φίλοι και μέσα από τακτικές συνομιλίες που είχαν μέσω του Facebook, σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, κατάφερε να φέρει τον 16χρονο κοντά του.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από συνεννόηση μέσω του Διαδικτύου συμφώνησαν να συναντηθούν και να πάνε βόλτα με το αυτοκίνητο, όπως και έγινε.

Ο 48χρονος, αφού παρέλαβε τον 16χρονο από δημόσιο πάρκο στην περιοχή Αγίου Ιωάννη, στη συνέχεια τον μετέφερε στην περιοχή της παραλίας του Λέιντις Μάιλ όπου τον βίασε. Ο ίδιος, όπως ανέφερε, αντέδρασε με κάθε τρόπο και καλούσε σε βοήθεια, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μετά τον βιασμό ο 48χρονος τον μετέφερε και τον άφησε έξω από το σπίτι του, ενώ ο ίδιος εξαφανίστηκε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση, αξιωματικός της Αστυνομίας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο ύποπτος «έντεχνα είχε επιδιώξει μια γνωριμία με τον ανήλικο, με απώτερο σκοπό να πετύχει αυτό που πέτυχε».

Από έρευνα που έγινε στο σπίτι του 48χρονου παραλήφθηκαν κάποια τεκμήρια, ενώ ο ίδιος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του. Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων απαγωγή, σεξουαλική εκμετάλλευση και διαφθορά ανηλίκου.

 

πηγή
Πηγή της πηγής: thebest.gr

2 comments:

  1. ΝΑΙ ξέρω δεν είμαι μητέρα, αλλά που είναι η ευθύνη των γονιών? 500 κεραίες θα είχα σηκώσει αν είχα παιδί και μάλιστα παιδί πιό ευαίσθητο απ'τα άλλα. Παντού και πάντα θα υπάρχουν τέτοιοι τύποι που θα προσπαθούν με κάθε τρόπο να ικανοποιήσουν την αρρώστια τους. Υπήρχαν και προ facebook (το οποίο το γνωρίζω, το συχαίνομαι και δεν το υπερασπίζομαι) αυτοί οι τύποι. Αλλά οι γονείς πόσο ελέγχουν τι κάνει και που "μπαίνει" το παιδί τους. Πως μπορεί ένα 16χρονο με διανοητικά προβλήματα να βγαίνει έξω μόνο του. Ισως είμαι υπερβολική αλλά έτσι σκέφτομαι! Καλή βδομάδα χαμομηλάκι

    ReplyDelete
  2. Πολύ καλά τα λες Ginger ...

    Καλή βδομάδα και από μας

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki