Thursday 17 February 2011

Πολίτες κατά του φοβικού κλίματος


Mε το σύνθημα
«Η Ελλάδα νικάει το φόβο» από το διαδίκτυο!

Οι πολίτες της χώρας έπαψαν να παρακολουθούν «μουδιασμένοι» τις εξελίξεις και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Γραφίστες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, μάνατζερ, φοιτητές, συγγραφείς, χορευτές, bloggers, web designers, ζωγράφοι, μουσικοί, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι, όλοι μέλη της σημερινής ελληνικής κοινωνίας ενώθηκαν με ένα και μόνο στόχο, να ανατρέψουν το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, γύρω από την οικονομική κρίση, μέσα από την ένωση της τέχνης και της πληροφορίας, καταρρίπτοντας τον φόβο που την τρέφει και την περιβάλλει.
Προσφέρουν το χρόνο τους, τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες τους, σχεδιάζουν και υλοποιούν προσπαθώντας να αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας προς το εξωτερικό. Μέσα από banners, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, καταχωρήσεις σε εφημερίδες και άρθρα, διαχέουν την ιδέα «Η Ελλάδα νικάει το φόβο» σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Επικοινωνούν με μουσικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορευτές, ζωγράφους τηλεοπτικούς σταθμούς, έντυπα και διαδικτυακά μέσα μαζικής ενημέρωσης με σκοπό να δημιουργήσουν μια μέρα ένωσης.
Σε μερικούς μήνες από σήμερα στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, η τέχνη και η επικοινωνία, θα ενώσει χιλιάδες Έλληνες πολίτες, κοινοποιώντας σε ολόκληρο τον κόσμο, τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε δίχως χρήματα. Η Ελλάδα όχι απλά δεν θα χρεοκοπήσει, αλλά τώρα πια ανθίζει.
«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιο πραγματικά είναι το μέλλον μας», απαντούν κάποιοι που ετοιμάζονται για ένα δύσκολο αγώνα, αυτόν ενάντια στον φόβο.
Σε μικρές χαραμάδες αρχίζει να συγκροτείται μια «παράλληλη Ελλάδα», που επιχειρεί να σταματήσει τις αδιέξοδες, διχαστικές συζητήσεις γύρω από την οικονομική κρίση. Επιδιώκει και αρχίζει να οργανώνεται, με πολίτες που παίρνουν το παιχνίδι στα χέρια τους, αισιοδοξούν και ελπίζουν.
«Δεν μπορεί μια γενιά (...των 700 ευρώ) να έχει γίνει σύνθημα και να χαρακτηρίζεται μόνο από τα χρήματα που παίρνει. Όχι. Είμαστε ακόμη η γενιά των δυνατοτήτων με μεγαλύτερη μόρφωση και όπλα που δεν είχανε άλλους καιρούς», τονίζουν.
Η νέα κίνηση πολιτών «Η Ελλάδα νικάει τον φόβο» αφορά όλους εκείνους που επιλέγουν να απαντήσουν στην καταστροφολογία, με μια νέα εκστρατεία πληροφορίας. «Αυτή μας φόβισε, αυτή θα μας απελευθερώσει» λέει ο Παύλος, εμπνευστής και μάνατζερ της κίνησης.
«Σε ένα ταξί τις προάλλες άκουγα τον οδηγό και τον συνοδηγό να συμφωνούν, πως σίγουρα σ’ ένα χρόνο το πολύ θα έχουμε χρεοκοπήσει. Όλοι περιμένουν κάτι να γίνει. Αυτή η συνεχής ανασφάλεια και τα πρόσωπα των περαστικών που πια δεν χαμογελούν εύκολα, αποτέλεσε την αφορμή να φτιαχτεί η κίνηση», αναφέρει.

Μάχη από το Facebook
Η ομάδα έχει ξεκινήσει ήδη το group της στο facebook (greececonquersfear@groups.facebook.com) στο οποίο μπορεί ο καθένας να εγγραφεί, και σύντομα ανεβάζει την επίσημη ιστοσελίδα της δράσης της, στο www.greececonquersfear.org .
Η ομάδα έχει, μέχρι στιγμής, 228 μέλη, οι οποίοι αναφέρουν ότι "Η Ελλάδα νικάει το φόβο" Ελλάδα 2011 - Το μέλλον
Μερικούς μήνες από σήμερα... Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών… Ηθοποιοί… Σκηνοθέτες… Μουσικοί… Τραγουδιστές… Ζωγράφοι… Δημοσιογράφοι… τηλεοπτικά, έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε… ενώνονται για πρώτη φορά με χιλιάδες Έλληνες πολίτες.
Χαμογελώντας, κοιτάμε το αύριο με έμπνευση και το γεμίζουμε με φως. Απελευθερωνόμαστε φωνάζοντας, “Σήμερα η Ελλάδα νικάει το φόβο” και δείχνουμε σε ολόκληρο τον κόσμο, τι πραγματικά είναι δυνατό να γίνει δίχως χρήματα.
Αυτό το group είναι η στέγη αυτών, που επιλέγουν να απαντήσουν στην καταστροφολογία, παίρνοντας το παιχνίδι στα χέρια τους.”
Πηγή: Πατρίς

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki