Friday 11 March 2011

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ  ΙΑΤΡΙΚΗΣ
«ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ»
Μεσογείων 24- Αθήνα 115 27
Τηλ. 210.77.26.814-15/ Fax 210.77.99.646
e-mail: fkp@otenet.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9 Μαρτίου 2011
Μια εκδήλωση που αναβλύζει… Αγάπη

Σε μια εκδήλωση που ανέβλυσε ζωή,  η «Ανοιχτή Αγκαλιά» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής, σήμερα Τρίτη  8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας , στο αμφιθέατρο του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, παρέδωσε έναν υπέρυθρο φασματογράφο, ένα εξειδικευμένο μικροσκόπιο, ένα pHμετρο  και έναν καταγραφέα ρυθμού τα οποία  θα συμβάλλουν στην πληρέστερη λειτουργία του παιδο-νεφρολογικού εργαστηρίου των Παιδιατρικών Κλινικών.
Η δωρεά του φασματογράφου και του μικροσκοπίου πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του ΚΟΡΠΗ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης η «Ανοιχτή Αγκαλιά» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής, ενώνει τη δράση της με εταιρίες ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες στους τομείς Υγείας – Παιδείας – Πολιτισμού.
Κάθε ενέργεια ωστόσο, αποτελεί εφαλτήριο για την πραγματοποίηση καινούργιων στόχων, με περισσότερη Ευθύνη – Συνέπεια και Σεβασμό στον συνάνθρωπο.
Τα αποτελέσματα αυτών των ανθρωποκεντρικών δράσεων αποτελούν και την επικύρωση των προσπαθειών μας για ένα καλύτερο αύριο που δικαιούμαστε όλοι μας.
Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» κ. Γιολάντα Βλάχου, αναφέρθηκε στις κατά καιρούς προσφορές προς το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τονίζοντας ότι «....στόχος και σκοπός της οργάνωσης ήταν και είναι η προσφορά στον πάσχοντα άνθρωπο –μικρό ή μεγάλο- με ευθύνη συνέπεια και σεβασμό σε αυτό που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός από εμάς, το δικαίωμα στην υγεία, την πρόληψη, την περίθαλψη μέσα από ένα κοινωνικό κράτος».

Στην   εκδήλωση  απηύθηνε  χαιρετισμό  ο Country Business  Manager Nestle Waters (ΚΟΡΠΗ),  κ. Κωνσταντίνος Κούτσας, ο οποίος τόνισε ότι «...η σημερινή κίνηση ανθρωπιάς της εταιρίας σηματοδοτεί την ολοκλήρωση και συνάμα την έναρξη μιας ακόμη σημαντικής προσπάθειας του ΚΟΡΠΗ που στόχο έχει την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και συγκεκριμένα στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας».

Τις σημαντικές ιδιότητες του νερού, ως πηγή ζωής και ενέργειας για όλο τον πλανήτη, υπογράμμισε ο καθηγητής της Υγιεινής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Παπαδάκης.
Εκ μέρους του Ιπποκρατείου μίλησαν οι Διευθυντές των Πανεπιστημιακών Παιδιατρικών Κλινικών  κ.κ. Μιράντα Αθανασίου-Μεταξά  και Ιωάννης Τσανάκας  καθώς και ο καθηγητής Αναπτυξιακής Παιδιατρικής κ. Παναγιώτης Καρδαράς.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki