Saturday 15 December 2007

Παιδιά έσωσαν την 11χρονη

Ο προαγωγός της "μάνας" με τον ευηπόληπτο πολίτη των 83 Μαϊων πήγαν στο σχολείο της μικρής για να της ανακοινώσουν ότι πωλήθηκε !!
Πούλησαν το κοριτσάκι!!
Προσπάθησαν να το πάρουν, να το απαγάγουν, μέρα μεσημέρι, στο προαύλιο του σχολείου, για να το δώσουν βορά στα νύχια των όρνεων.
Σαν να μην έφτανε η μέχρι τότε κακοποίηση του.

Τα παιδιά, οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες του, τα χαμομηλάκια, προστάτεψαν το κορίτσι. Ύψωσαν το ανάστημα τους, φόρεσαν την στολή τους και έγιναν στρατιώτες σε ένα ακήρυχτο πόλεμο και έσωσαν την 11χρονη συμμαθήτρια τους. Κατήγγειλαν το γεγονός και όλα πήραν τον δρόμο τους, όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα. Για την συνέχεια δεν εγγυώμαστε.
Την συνέχεια την ανέλαβαν οι μεγάλοι.
Οι μεγάλοι που ελπίζουν όλα τα χαμομηλάκια, ότι κάποια φορά θα κάνουν καλά την δουλειά τους.
Αλλά δεν ξέρουν τα χαμομηλάκια, δεν καταλαβαίνουν γιατί:

  • Η γειτονιά δεν μίλησε, αφού γνώριζαν όλοι
  • Δυο οικογένειες εξέδιδαν τα παιδιά τους
  • Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να είναι φοβερά ενοχλημένος
  • Η αντιπολίτευση συνεχίζει να κάνει jogging
  • Η εκκλησία συμμετέχει στα όργια της Αλληλεγύης και της παιδοφιλίας
  • την Κοινωνική Πρόνοια την αντικαθιστά ένα Σωματείο
  • Την δικαστική εξουσία την αντικαθιστά ο Τριανταφυλλόπουλος
  • Την ιστορία την γράφει ο Λιακόπουλος
  • Την τέχνη και το πνεύμα το αντιπροσωπεύουν ο Καρβέλας και ο Λάκης
  • Οι πλούσιοι κάνουν gala στο Εκάλη club για να μαζέψουν κι άλλα λεφτά για να "σώσουν" τα παιδάκια

Κι αφού δεν καταλαβαίνουν, αποφάσισουν να βάλουν την στολή τους και να πάρουν μέρος σ' ένα πόλεμο που δεν κηρύχτηκε ποτέ.

Ας συστρατευτούμε, δεν υπάρχει άλλος, εμείς μείναμε μόνο, οι πολίτες.

Ας κραυγάσουμε για την κατάντια μας

Ας καταγγείλουμε ό,τι πέφτει στην αντίληψη μας και μετά ας καταγγείλουμε κι αυτούς, κυρίως αυτούς, που δεν κάνουν την δουλειά τους.

Να πάρετε το κατάλληλο τηλέφωνο και να καταγγείλετε. Και που να βρείτε το κατάλληλο τηλέφωνο; Κι αν το βρείτε και μιλάει;

Πάρτε το 100 κι αν σας πουν ότι δεν είναι αρμόδιοι να τους πείτε να βρουν "αυτοί" τους αρμόδιους κι αν δεν το κάνουν να τους πείτε ότι θα τους καταγγείλετε και να πάνε να κάνουν την δουλειά τους και να μη ξεχάσουν να πάρουν και τις κάμερες μαζί τους.

Πάρτε το Μέγαρο Μαξίμου, πάρτε την Προεδρία της Δημοκρατίας. Πάρτε όλους, βγείτε στο δρόμο, φωνάξτε, συσπειρωθείτε, ακολουθείστε τα χαμομηλάκια. Δεν υπάρχει άλλος, εμείς μείναμε, οι πολίτες. Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας. Όλοι μαζί.

Η ανοχή είναι συνενοχή.

Όσο τα ανεχόμαστε είμαστε συνένοχοι.

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ...

3 comments:

  1. Βάρυνε ο ουρανός πάνω από το Ίλιον. Κατάμαυρα σύννεφα προμήνυαν καταιγίδα. Και άρχισε η μπόρα χτες πρωί πρωί και άρχισε να βρέχει ανθρώπους!!! Έπεσαν από τα σύννεφα οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, έπεσαν οι γείτονες της περιοχής της κόλασης, έπεσαν οι αστυνομικοί του κοντινού αστυνομικού τμήματος, οι δάσκαλοι των παιδιών και εμείς όλοι μας.
    Κανένας δεν το περίμενε, κανένας δεν το φανταζόταν...
    Και όλη η Ελλάδα έγινε ένας βούρκος που μέσα του σαλεύουν οι θεσμοί: της οικογένειας που έγινε μαστροπός, της εκκλησίας στο πρόσωπο του παπά που του πέρασαν χειροπέδες, της δικαιοσύνης στο πρόσωπο του παλιόγερου πρώην εισαγγελέα. Δεν έμεινε καταφύγιο για τα χαμομηλάκια αυτά ΚΑΝΕΝΑ.

    ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ
    ΟΣΟ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ

    ReplyDelete
  2. :((((((((((((

    ΟΣΟ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ

    foni voontos en anesthiti gh.

    ReplyDelete
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΘΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΘΛΙΨΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ. ΛΟΓΙΑ!ΛΟΓΙΑ!ΛΟΓΙΑ!
    ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ Μ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ. ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΗΔΗ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 330 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ. ΟΣΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ.

    Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ:

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
    ΥΠ' ΟΨΙΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: ΣΩΤ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ
    ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 96
    Τ.Κ.11526
    ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑ

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki