Friday 25 January 2008

Εμπόριο βρεφών στην Κρήτη

ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ...

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ...

Η ΕΙΔΗΣΗ

Τρεις ύποπτες υποθέσεις γεννήσεων με σκοπό την
παράνομη υιοθεσία μέσα στην τελευταία εβδομάδα κατήγγειλε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού
Νοσοκομείου Ηρακλείου Χρήστος Μελάς,
σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ιδρύματος.

Σε μία από αυτές υπήρξε επέμβαση της Αστυνομίας που συνέλαβε συνολικά έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και μια 39χρονη Βουλγάρα, μητέρα νεογέννητου αγοριού που τις προηγούμενες ημέρες «είχε βγει στο σφυρί».
Την 39χρονη είχαν φέρει στην Ελλάδα ομοεθνείς της και στις 10 Ιανουαρίου την εγκατέστησαν σε σπίτι στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου.
Στις 16 του μήνα η αλλοδαπή -πάντα συνοδεία ομοεθνών της-μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου γέννησε το αγοράκι με φυσιολογικό τοκετό. Την επόμενη ημέρα πήρε εξιτήριο.
Στις 17 Ιανουαρίου, μητέρα και βρέφος πήγαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για να γίνουν κάποιες ιατρικές εξετάσεις στο αγοράκι, ώστε το ενδιαφερόμενο για την υιοθεσία ζευγάρι να είναι σίγουρο ότι το παιδί είναι υγιές. Αμέσως μετά, στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου, έγινε η συναλλαγή, παρουσία του μεσάζοντα.
Προχθές η 39χρονη και τρεις ομοεθνείς της μετέβησαν στο Παγκρήτιο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) για να παραλάβουν το πιστοποιητικό γέννησης και εκεί συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Η μητέρα ομολόγησε τη συναλλαγή που είχε γίνει και υποστήριξε ότι η ίδια θα έπαιρνε το ποσό των 3.000 ευρώ.
Η σύλληψη των τεσσάρων πανικόβαλε το ζευγάρι που είχε πάρει το αγοράκι, αλλά και δύο Βουλγάρες, μέλη του κυκλώματος. Προχθές το απόγευμα οι δύο αλλοδαπές κρατώντας το μωρό παραδόθηκαν στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Η αστυνομία αναζητά τον «εγκέφαλο», τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά, καθώς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.


ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑΚΗ

Τα σχόλια δικά σας...

1 comment:

  1. san gourouni se paggo stin laiki..katantise i aksioprepia to na se genisoun anthropo..
    kala aftoi pou ta poulane den exoun mialo..aftoi pou pane krifa na to agorasoun kai paranoma me ti mialo tous plisiazoune... poso diskolo einai na apoktisi dikeoma kapoios entima na apoktisei ena paidi??

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki