Monday 17 March 2008

Εκπομπή για την παιδεραστία - παιδοφιλία

Καλημέρα και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε.
Ονομάζομαι Βιβή Μπλούτσου και είμαι δημοσιογράφος στο «Κουτί της Πανδώρας» με τον Κώστα Βαξεβάνη που προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 12 τα μεσάνυχτα.
Στην εκπομπή της Τρίτης 18 Μαρτίου, ερευνούμε το θέμα της παιδεραστίας- παιδοφιλίας και φιλοξενούμε ειδικούς που δίνουν χρηστικές οδηγίες για τους γονείς, αλλά και για τις συμβουλές που πρέπει να δώσουν στα παιδιά τους, προκειμένου να μην έρθουν ποτέ αντιμέτωπα με αυτού του είδους τις θηριωδίες.
Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στη θέση του θύματος.
Σας αποστέλλω το δελτίο Τύπου της συγκεκριμένης εκπομπής και ευελπιστούμε στην προβολή από το blog σας, αυτής της έρευνας.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,
συνεχίστε το δημιουργικό έργο σας!

================================

Δολοφονία παιδικών ψυχών

«… Είχα συγκεκριμένες μνήμες σεξουαλικής κακοποίησης, δηλαδή πάντα ήξερα ότι και αυτό είναι μέρος της ιστορίας μου, όμως η εικόνα του άντρα ήταν θολή. Θυμόμουν καθαρά τα διάφορα δωμάτια του σπιτιού μας και ήταν πιο έντονες οι αναμνήσεις κακοποίησης κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Επίσης θυμόμουν πράγματα που συνέβησαν πριν ή μετά τα τραυματικά περιστατικά. Ο άνδρας αυτών των αναμνήσεων με φρόντιζε, ζούσε στο σπίτι μας, αλλά αρνιόμουν να δεχθώ ότι ήταν ο πατέρας…».

Η Τόνια γνώρισε τη χειρότερη μορφή παιδεραστίας. Την βίαζε ο ίδιος ο πατέρας της.
Πριν από μερικές ημέρες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάλεσε μια μητέρα να για αναγνωρίσει ανάμεσα σε φωτογραφίες παιδιών που κακοποιούνταν σεξουαλικά και που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, το δικό της.
Είδε σε μια από αυτές τις φωτογραφίες το παιδί της να βιάζεται από τον πατέρα του.
Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για το κρυφό «σαράκι» της κοινωνίας, την παιδεραστία.

5 comments:

  1. Πολύ μεγάλη η προσφορά του κ. Μπαξεβάνη (και του δημοσιογραφικού του επιτελείου) με την εκπομπή αυτής της Τρίτης αλλά και της προηγούμενης που είχε ως θέμα την Κατάθλιψη. Υπάρχουν δημοσιογράφοι με κοινωνικές ευαισθησίες, με συναίσθημα, κοντά στην κοινωνία και τα προβλήματά της που δεν είναι μόνον τα κομματικά. Η πολιτική είναι κάτι καλό. Η εμμονή όμως στην πολιτική είναι κάτι που κάνει κακό σε κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη από πολιτικές εκπομπές μόνον, αλλά και από εκπομπές που έχουν σαν επίκεντρο τον άνθρωπο, την ψυχή του, το περιβάλλον του. Σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται η κοινωνία μας, να αντιμετωπίσει, είναι τα ναρκωτικά στα νέα παιδιά, η παιδική κακοποίηση, η παιδοφιλία και η ψυχική υγεία. Χαίρομαι που υπάρχει από κάποιους δημοσιογράφους η ευαισθησία σε αυτά τα ζητήματα. Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη.
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete
  2. Δυστυχώς στις μέρες μας η ευαισθησία και η συναίσθηση είναι σπάνιες λέξεις.

    Πόση κτηνωδία και αγριότητα... καλά, τι άνθρωποι είναι αυτοί? Πώς μπορούν να ζουν με ήσυχη τη συνείδησή τους αφού έχουν κάνει κάτι τέτοιο? Πώς είναι δυνατόν?????
    Πώς μπορεί ένας τέτοιος "άνθρωπος" να ξαναγυρνά ανενόχλητος (για να μην πω ευχαριστημένος) στους ρυθμούς της ζωής του έχοντας προκαλέσει τόσο κακό? Δεν είναι άνθρωποι αυτοί. Είναι τέρατα!!
    Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, κανένα ελαφρυντικό γιαυτό το έγκλημα.

    Από τους γονείς ξεκινούν όλα. Το παιδί γνωρίζει τον κόσμο που ο γονιός του παρουσιάζει. Τι φρικτό πράγμα για ένα παιδί να γνωρίζει τη βία από τον ίδιο το γονέα! Και ύστερα σκέφτομαι: ο άλλος γονιός τι κάνει? Δεν έχω ακόμα παιδιά και δεν μπορώ να ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να τα καταλάβεις. Όμως θεωρώ πως αν ένας γονιός νοιάζεται πραγματικά για το παιδί του, θα δει τα σημάδια. Δεν ξέρω πάλι. Ίσως κάνω λάθος.
    Όμως κάθε φορά που ακούω τέτοια περιστατικά, κάνω από μέσα μου την ίδια ερώτηση: ΓΙΑΤΙ κάνουν παιδιά όλοι αυτοί? Για να τους πει κανείς μπράβο? Για να αποδείξουν κάτι? Ή γιατι αρέσκονται στο να βασανίζουν κάποιον?

    Καλή επιτυχία στη σημερινή εκπομπή του κ. Μπαξεβάνη. Καλό θα είναι να προβάλουν και την ιστοσελίδα του χαμομηλιού στην εκπομπή τους, όχι μόνο να ζητάνε να παρουσιαστεί η εκπομπή τους από την ιστοσελίδα του χαμομηλιού...

    ReplyDelete
  3. Θα παρακαλέσω η εκπομπή να επαναληφθεί καθώς αρκετός κόσμος δεν γνώριζε τη μετάδοση από την τηλεόραση τέτοιου θέματος.

    ReplyDelete
  4. και εγώ θα παρακαλούσα να επαναληφθεί η εκπομπή, δυστυχώς δεν την πήρα είδηση, δεν βλέπω και πολύ τηλεόραση...

    ReplyDelete
  5. Αμάν που θα πάει πια αυτό!
    Κάποια στιγμή πρέπει να σταματίσει αυτή η κτηνώδης συμπεριφορά!
    Πρέπει να ενημερωθούν οι γονείς!
    Καλά η αστυνομία δεν μπορεί μέσω του διαδικτίου να εντοπίσει τα κτήνει που "ανεβάζουν" και "κατεβάζουν" τέτοιο υλικό?
    Πρέπει να τους ευνουχίσουν και να τους κλείσουν στην φυλακή ισόβια! Είναι μόνο παιδιά! Είναι μικρές ψυχές! Πόσο ανώμαλοι είναι αυτοί οι "άνθρωποι"? Γιατί δεν ενημερώνετε κανείς για τα δρόμενα μέσω του πλέον διαδεδομένου Μ.Μ.Ε. της τηλεόρασης!!! Γιατί οι περισσότεροι σωπαίνουν??? Είναι αηδιαστικό!!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki