Friday 13 June 2008

Παιδικό βιβλίο για τις πλαστικές επεμβάσεις!

newego_LARGE_t_901_1104845Ένας πλαστικός χειρούργος, στις ΗΠΑ, έγραψε ένα αμφιλεγόμενο παιδικό βιβλίο όπου επεξηγεί τις χειρουργικές επεμβάσεις σώματος, μύτης και στήθους!
Ο Dr Michael Salzhauer, από το Miami, έγραψε το βιβλίο με τίτλο «My Beautiful Mommy book» ( το βιβλίο της όμορφης μαμάς) που είναι πλήρως εικονογραφημένο σε στιλ κινουμένων σχεδίων!

Ο Dr Michael Salzhauer δηλώνει πως το βιβλίο είναι για να βοηθήσει παιδιά ηλικίας 4-7 ετών να προετοιμαστούν για τις πλαστικές επεμβάσεις των γονιών τους και να μην σοκαριστούν από τα αποτελέσματα.
Όμως το βιβλίο όπου αναφέρει την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού όπου η μητέρα του υπεβλήθη σε πλαστικές επεμβάσεις κοιλιάς, μύτης και στήθους έχει δεχθεί σκληρή κριτική στις ΗΠΑ.Το βιβλίο ακολουθεί την μητέρα από την πρώτη της ενημερωτική επίσκεψη στο γιατρό έως την επέμβαση και εξηγεί στα παιδιά αυτό που θα συμβεί.
Ο Dr Michael Salzhauer, πατέρας πέντε παιδιών, εξηγεί πως το βιβλίο δεν είναι το κλασικό παραμύθι που διαβάζουμε στα παιδιά για να κοιμηθούν αλλά ότι εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο σκοπό!!!!!
Μιχάλης Μπακ
Δε μας εξηγεί ο Dr το σκοπό που εξυπηρετεί
να ενημερωθούμε και μεις οι καθυστερημένοι;;;
Μη χειρότερα!!!

1 comment:

  1. Νομίζω πως οι πλαστικές επεμβάσεις είναι χρήσιμες, όταν το πρόσωπο έχει κάποιο σημάδι (ουλή, κάψιμο) ή κάποια παραμόρφωση ας πούμε, που με την πλαστική επέμβαση μπορεί να βελτιωθεί. Από εκεί και πέρα, σήμερα είναι μόδα να γίνονται πλαστικές επεμβάσεις για να γίνουμε ομορφότεροι. Εντάξει δικαίωμα του καθενός είναι να το κάνει. Όμως βλέπω σε γυναίκες, μετά την επέμβαση το πρόσωπό τους να αλλάζει. Δεν ξέρω αυτό πως φαίνεται στα μάτια των παιδιών τους. Εμένα η μητέρα αν έκανε πλαστική επέμβαση θα μου κακοφαινόταν. Στη Oprah είχα δει μία εκπομπή με γυναίκες που είχαν εθιστεί στις πλαστικές επεμβάσεις. Έκαναν πλαστική επέμβαση χωρίς να υπάρχει λόγος! Τις έκανα, απλώς μόνο και μόνο για να τις κάνουν! Δε θέλω να πιστέψω ότι το βιβλίο αυτό, θέλει να αρχίσει να συνηθίζει τα παιδιά στο σκεπτικό "κάνε πλαστική επέμβαση για να είσαι τέλειος, πιο όμορφος κλπ". Όταν ψάχνουμε την τελειότητα, κινδυνεύουμε να χάσουμε, την ψυχική μας ηρεμία.
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki