Monday 23 June 2008

Kοκαϊνη στην ατμόσφαιρα της Ρώμης

01/06/2007

Έρευνα απέδειξε ότι στην ατμόσφαιρα της "αιώνιας πόλης" υπάρχει κοκαΐνηΜια έρευνα "σοκ", όπως χαρακτηρίστηκε από τον ιταλικό Τύπο, που πραγματοποιήθηκε σε διάστημα δέκα μηνών σε περιοχές της Ρώμης αποδεικνύει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Έρευνα απέδειξε ότι στην ατμόσφαιρα της Κέντρου Ερευνών της Ιταλίας που διεξήγαγε την έρευνα, ότι υπάρχει κοκαΐνη στην ατμόσφαιρα της "αιώνιας πόλης".
Στη Ρώμη δεν πραγματοποίησαν έρευνες στα ποτάμια, όπως έγινε στο Λονδίνο, αλλά ένα τμήμα της υπηρεσίας που μετρά τα καυσαέρια, αναζήτησε την κοκαΐνη.
Δέκα μήνες κράτησε αυτή η έρευνα σε διάφορες περιοχές της ιταλικής πρωτεύουσας για να αποδειχθεί τελικά ότι η κοκαΐνη είναι... αισθητή στη Ρώμη.
Ο χημικός Άντζελο Τσετσινάτο και η ομάδα του δήλωσαν ότι "είναι η πρώτη έρευνα - μελέτη αυτού του είδους που γίνεται στον κόσμο", καθησυχάζοντας ότι "οι ποσότητες που βρήκαν είναι πολύ κατώτερες από τα επιτρεπτά όρια".
Οι έρευνες έγιναν σε συγκεκριμένες περιοχές της Ρώμης στις οποίες η χρήση κοκαΐνης θεωρείται σίγουρη. Πρώτη έρχεται η περιοχή του Πανεπιστημίου της πόλης "Σαπιέντσα.
Ο κ. Τσετσινάτο δήλωσε ότι "η πανεπιστημιούπολη είναι η πλέον μολυσμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εδώ τα ναρκωτικά είναι πιο διαδεδομένα όσον αφορά την χρήση και το εμπόριο.
Θα πρέπει ακόμη να κάνουμε κι άλλες έρευνες για να ανακαλύψουμε το γιατί. Διαφορετικά πως να ερμηνεύσουμε ότι βρήκαμε κοκαΐνη και κοντά σε ένα παιδικό σταθμό".
Στη Ρώμη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, περίπου 25.000 άτομα κάνουν χρήση ναρκωτικών εκ των οποίων 50% κοκαΐνη. Σε ολόκληρη τη χώρα 4 δισ. ευρώ δίνονται για την κοκαΐνη και 90.000 άτομα είναι αυτά που κάνουν καθημερινά χρήση.
Στην Ιταλία το 90% των χαρτονομισμάτων και ιδιαίτερα εκείνο των 20 ευρώ έχουν ίχνη κοκαΐνης.
Η υπουργός Υγείας Λίβια Τούρκο είχε προτείνει να γίνονται έρευνες απο την αστυνομία και στο εσωτερικών των σχολείων. Τώρα δήλωσε ότι θα απαγορευθεί η πώληση τσιγάρων στους ανηλίκους.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=49874

1 comment:

  1. Δηλαδή όσοι δε θέλουν να κάνουν κοκαίνη, είναι υποχρεωμένοι να την εισπνέουν! έστω και κάτω από τα επιτρεπτά όρια. Έχουμε τους παθητικούς καπνιστές, σε λίγο φίλοι μου, θα έχουν και τους παθητικούς χρήστες απαγορευμένων ουσιών...
    Με αγάπη πάντα
    Max

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki