Tuesday 2 September 2008

Η σημερινή νοοτροπία παρουσιάζει τον άνδρα-πατέρα ως πολίτη δεύτερης κατηγορίας

Η σημερινή νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας τον άνδρα-πατέρα ως πολίτη δεύτερης κατηγορίας μη έχοντα δικαιώματα παρά μόνο υποχρεώσεις καθώς και το παρωχημένο ιδιοκτησιακό καθεστώς που επικρατεί όσον αφορά την επιμέλεια των παιδιών σε περίπτωση διάλυσης του γάμου, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα (που στηρίζονται από διεθνείς συνθήκες), αλλά και ενεργεί εις βάρος των παιδιών και της ψυχοσωματικής τους ανάπτυξης. Ο γονεϊκός ρόλος του πατέρα έχει καταργηθεί, εστιάζοντάς τον μόνο σε μια πενιχρή «επικοινωνία» που τις περισσότερες φορές δεν τηρείται ούτε και αυτή και σε μια παχυλή διατροφή.

Η αντίληψη στη χώρα μας στηρίζεται σε παρωχημένα κοινωνικά στερεότυπα, όπου ο γονεϊκός ρόλος του άνδρα δεν αναγνωρίζεται σαν βασικό στοιχείο της προσωπικότητας και των κοινωνικών αλλαγών και ρόλων των γονέων.
Πηγή: Alfa Radio
7381925
Η «επικοινωνία» είναι μια βαθειά καθημερινή βιωματική σχέση των γονέων με τα παιδιά και επ' ουδενί λόγο δεν μπορεί να εκφράζεται με ένα ωράριο φυλακής όπως αυτής των δικαστικών αποφάσεων.

Η καταστροφή αυτή των σχέσεων του πατέρα με το παιδί εξ' αιτίας αυτών των δικαστικών αποφάσεων, ολοκληρώνεται με την οικονομική του καταστροφή από τις εξωπραγματικές διατροφές και την κοινωνική, επαγγελματική, προσωπική καταστροφή.

Παράλληλα, ενώ η αύξηση των διαζυγίων είναι τρομακτικά επικίνδυνη στη χώρα μας, δεν υπάρχει καμία υποδομή, κοινωνικές υπηρεσίες και οικογενειακός δικαστής ώστε να υπάρχει πρόνοια για τους χωρισμένους και τα παιδιά τους.

Οι επιδιώξεις του κινήματός μας αφορούν θέματα των Ελλήνων πατεράδων για την δικαιότερη αντιμετώπισή τους από την ελληνική δικαιοσύνη, την εναρμόνιση του ελληνικού οικογενειακού δικαίου με αυτό των άλλων χωρών και την εφαρμογή του Νόμου δίχως διακρίσεις. Ένα εκατομμύριο διαζευγμένοι περιμένουν άδικα στήριξη από την πολιτεία και είναι άκρως ανησυχητικά τα αποτελέσματα παραβατικότητας ανηλίκων, ψυχικών-ψυχολογικών προβλημάτων και κοινωνικού και εθνικού προβλήματος.

Υπεύθυνος του ΣΥΓΑΠΑ: 
στη Αλεξανδρούπολη είναι ο κύριος, Νατσαρίδης, τηλ: 6945494820. 
Στη Σπάρτη ο κύριος Αλειφέρης Ε., τηλ: 696972884648. 
Πρόεδρος ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. Νίκος Σπιτάλας
Γ. Γραμματέας Δέσποινα Παπαγιάννη
http://www.alexandroupolis.gr/news.php?extend.106

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki