Tuesday 25 November 2008

Διακινούσαν ψεύτικο βίντεο για να συκοφαντήσουν 14χρονη από τη Μολδαβία

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΘΥΜΑ ΒΑΝΑΥΣΟΥ εξευτελισμού έπεσε ένα δεκατετράχρονο κορίτσι στη Μυτιλήνη. Η κοπέλα, παιδί μεταναστών από τη Μολδαβία, φέρεται να πρωταγωνιστεί σε βίντεο με πορνό περιεχόμενο, που κυκλοφόρησε από κινητό σε κινητό μεταξύ των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της Μυτιλήνης.
 
Οι άγνωστοι που διακίνησαν το βίντεο το τιτλοφόρησαν με το όνομα του κοριτσιού. Σύμφωνα με την εκτίμηση της Αστυνομίας και του εισαγγελέα που επιλήφθηκαν της υπόθεσης, πρόκειται για βίντεο που προήλθε από το Ίντερνετ, καθώς η πρωταγωνίστριά του μοιάζει με τη 14χρονη μαθήτρια, είναι όμως τουλάχιστον είκοσι χρόνων. Έτσι, εκτιμάται ότι αφού αντιγράφηκε από το Διαδίκτυο, το βίντεο χρησιμοποιήθηκε για να συκοφαντηθεί το κορίτσι, ενδεχομένως και με ρατσιστικά κίνητρα.

Κρύβεται από ντροπή
Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες το επίμαχο βίντεο έχει γίνει το πρώτο θέμα συζήτησης στα σχολεία της Μυτιλήνης, ενώ μέσα σε ελάχιστες ημέρες διαδόθηκε παντού, αφού κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό. Η κοπέλα από τη στιγμή που ξέσπασε η υπόθεση εις βάρος της δεν έχει πάει στο σχολείο της, με αποτέλεσμα τώρα να κινδυνεύει να χάσει τη χρονιά της από απουσίες.
Την ύπαρξη του βίντεο αποκάλυψε μια καθηγήτρια στο σχολείο της 14χρονης μαθήτριας στο κινητό τηλέφωνο ενός μαθητή σε ώρα διαλείμματος. Η ίδια ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου και στη συνέχεια ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Ειδοποιήσαμε, ως οφείλαμε, αμέσως τους γονείς της μαθήτριας και την Αστυνομία», λέει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θανάσης Φραγκόπουλος.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Μπούτσικος έχει ζητήσει να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Ήδη έχουν κληθεί κι έχουν καταθέσει ο διευθυντής και η καθηγήτρια του γυμνασίου, όπως και οι γονείς της μαθήτριας. Απ΄ την εισαγγελική αρχή θα κινηθεί η διαδικασία για τον εντοπισμό του ή των δραστών, που θα διωχθούν για κακούργημα, ακόμη κι εάν πρόκειται για ανήλικο ή ανηλίκους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πέλλη Γιακουμή, ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τα Νέα, Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Κύριε εισαγγελέα, πριν ασκήσεις δίωξη για κακούργημα σε ανήλικους, ρίξε καμιά αυτεπάγγελτη
στα κανάλια,
στο ΕΣΡ,
στις οικογένειες των ανηλίκων,
στα σχολειά και στους δασκάλους τους,
σε «φορείς»
σε υψηλά ιστάμενους,
σε χαμηλά ιστάμενους,
σε κάθε Εφραίμ μετά της συνοδείας του, 
και σε όλους μας έτσι γενικά και ειδικά...
μήπως και πέσει επιτέλους αυτό το «άπλετο φως» και μάθουμε από πού, από ποιους και πώς μαθαίνουν αυτά τα «κόλπα» τα ανήλικα παιδιά μας;;; 
 .
Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω...

2 comments:

  1. Για κατι τετοια αναπολουμε εκεινες τις καλες εποχες της θανατικης ποινης...για να σας δω να την ξανα εμφανισετε!!!μπας και καθαρισει ο τοπος....γουρουνια ολοι τους!

    ReplyDelete
  2. εχεις απολυτο δικιο στην τοποθετηση σου.αυτα βλεπουν τα παιδια με αυτα μεγαλωσαν κι αυτα κανουν.οταν ολοι ηταν στραμμενοι στα big breather και σε καθε τετοιου ειδους θεαματα κλειδαροτρυπας,οταν μερα μεσημερι η τηλεοραση μιλαει και δειχνει sex και κανεις δεν διαμαρτυρεται οταν στα περιπτερα υπαρχουν σε κοινη θεα τα τσοντοπεριοδικα και τα παιδια ειναι εκτεθειμενα σε ολα αυτα απο πολυ μικρα,τοτε τι περιμενετε να κανουν;
    οχι δεν φταινε τα παιδια.ποτε δεν φταινε τα παιδια για κατι κακο που κανουν.εμεις τους το μαθαινουμε.εμεις θεριζουμε οτι σπερνουμε.
    τα αφηνουμε εκτεθειμενα σε μια πολυ κακη σεξιστικη και βιαιη τηλεοραση και αυτο εισπρατουμε.
    ας το δουνε αυτο οι αρμοδιοι κι ας προστατεψουν τα παιδια για να μην εχουμε τετοια περιστατικα.δεν προωθουμε το εγκλημα και μετα το κυνηγαμε.πιο λογικο μου φαινεται να προσπαθησουμε να το αποτρεψουμε κτιζοντας μια κοινωνια με ηθικες αξιες και σεβασμο για τον συνανθρωπο.
    kalipatira31

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki