Tuesday 20 January 2009

50 σεξουαλικώς κακοποιημένα παιδιά ημερησίως

Περίπου 1 στις 4 περιπτώσεις ήταν παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ περισσότερα από 800 περιστατικά αφορούσαν παιδιά κάτω των 4 ετών

Πενήντα παιδιά την ημέρα κακοποιήθηκαν σεξουαλικά τον περασμένο χρόνο, στην Αγγλία και την Ουαλία, δηλαδή περισσότερα από 20.000 παιδιά συνολικά το 2008, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της αστυνομίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Οργάνωσης για την Πρόληψη της Βίας κατά ανηλίκων που βασίστηκε στα στοιχεία αυτά, περίπου μια στις τέσσερις περιπτώσεις ήταν παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ περισσότερα από 800 περιστατικά αφορούσαν παιδιά κάτω των 4 ετών.
"Οι αριθμοί συνθέτουν ένα γκρίζο τοπίο, αλλά δυστυχώς είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των όσων συμβαίνουν, καθώς πολλές περιπτώσεις κακοποίησης δεν έρχονται ποτέ στο φως", δήλωσε υπεύθυνος της οργάνωσης. "Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία απλά αποκαλύπτουν πόσο μικρά είναι τα παιδιά που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, αν και οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν νεαρούς εφήβους. Προφανώς, βεβαίως, τα πολύ μικρά παιδιά που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης δεν μπορούν να αποκαλύψουν τι συμβαίνει και γι' αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχουμε σαφή εικόνα της κατάστασης".
Τα στοιχεία του 2008 περιλαμβάνουν συνολικά 20.758 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, από τις οποίες περίπου οι 5.000 αφορούν παιδιά κάτω των 10 ετών, οι 163 περιπτώσεις αφορούν παιδιά ενός ή δύο ετών, ενώ ο αριθμός των κοριτσιών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση είναι εξαπλάσιος από αυτόν των αγοριών.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki