Wednesday 21 May 2008

Μπροστά στα μάτια των παιδιών του ...

Εύχομαι όλοι να είσαστε καλά.
Πριν από λίγο υπήρξα μάρτυρας μιας απίστευτης σκηνής: πατέρας οδηγός ταξί, βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του με τα παιδιά και τη γυναίκα του. Ξαφνικά ξεσπάει άγριος καυγάς και ο πατέρας πετάει στην κυριολεξία έξω από το ταξί τη γυναίκα του, ουρλιάζοντας, μπροστά στα μάτια των παιδιών του.
Ο κόσμος που βρίσκονταν κοντά, με ανοικτό το στόμα, παρακολούθησε τη σκηνή και προσπάθησε να μεσολαβήσει. (αυτή τη στιγμή που σας γράφω, η ιστορία συνεχίζεται, μπροστά στο γραφείο κάποιου δικηγόρου, μάλλον το ζευγάρι βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου).

Και τα παιδιά; Ποιος από τους δύο αυτή τη στιγμή σκέφτεται τα παιδιά; Μάλλον κανείς.
Γονείς είμαστε οι περισσότεροι, και σίγουρα έχουμε καυγαδίσει με το σύντροφό μας. Όμως τα παιδιά δεν έχουν καμία θέση στα προβλήματα αυτά. Κρατήστε τα παιδιά μακριά, όσο το δυνατόν πιο μακριά από τέτοιου είδους καταστάσεις. Τι πληγές προκαλούν στις ψυχές τους, τι εικόνες αποκτούν; Τι πίκρα...

Σοκαρίστηκα και τρόμαξα. Ήρθα αντιμέτωπη με μια σκηνή που πραγματικά δε θέλω ΠΟΤΕ ξανά να συναντήσω.

Σ' αυτή τη ζωή, τη δύσκολη και γεμάτη προβλήματα για όλους μας, ανακούφιση μπορούμε να βρούμε δίνοντας αγάπη και τρυφερότητα στα παιδιά μας. Ξεκουράζομαι με τη σκέψη των παιδιών μου, με τις αγκαλιές τους και τα φιλιά τους.
Ας μην γίνουμε πρωταγωνιστές σε τέτοιες ανάλογες σκηνές. Προορισμός είναι άλλος. Να δίνουμε και να εισπράττουμε αγάπη. Μόνο αυτό.

Σας ευχαριστώ.

Το έστειλε η Ελευθερία Τετ 2009-05-20 14:12

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki