Thursday 25 June 2009

Γιορτή κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού



.
Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται η γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών το Σάββατο 27 Ιουνίου, στο Λόφο Κολωνού. Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνεται από κοινού από Έλληνες και ξένους εργαζόμενους.

Στη διοργάνωση περιλαμβάνονται συζητήσεις με αφορμή την ξενοφοβία και τον ακροδεξιό λαϊκισμό που αυξάνονται ειδικά την τελευταία περίοδο ενώ θα εξεταστεί και το αν η οικονομική κρίση σημαίνει αναπόφευκτη σύγκρουση μεταξύ ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων, ή υπάρχει άλλος δρόμος μέσα από την κοινή δράση όλων μαζί.

Στην πρόσκληση του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών αναφέρεται: «Τη χρονιά που πέρασε, έλληνες και μετανάστες βρεθήκαμε μαζί : Στον αγώνα των «κατοίκων» του παλιού Εφετείου της Σωκράτους, διεκδικώντας ξενώνες αστέγων στην πόλη της Αθήνας. Στις διαδηλώσεις ενάντια στη ρατσιστική βία της ΕΛ.ΑΣ. στο «Αλλοδαπών» αλλά και στις κινητοποιήσεις για μια νέα νομιμοποίηση των μεταναστών. Στις εκδηλώσεις και στα φεστιβάλ των μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων αλλά και στις διαδηλώσεις ενάντια στην ισλαμοφοβία. 

Απέναντι στη δολοφονική δράση φασιστικών και ακροδεξιών συμμοριών - για την απονομιμοποίηση και την περιθωριοποίησή τους. Στις κινητοποιήσεις της παγκόσμιας μέρας κατά του ρατσισμού, αλλά και τη μέρα της Πρωτομαγιάς. Όπου έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, βαδίσαμε μαζί διεκδικώντας να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους….»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
 http://www.ksm.gr/ 
Ομάδα TVXS

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki