Tuesday 23 June 2009

ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ

Χάθηκαν τα 2 αγγελούδια για το τίποτα στην πισίνα της κατασκήνωσης στην Λάρισα και εξεπλάγησαν οι υπεύθυνοι…
Τι λέτε μωρέ σοβαρά ;;;
Σαν δεν ντρέπεστε ρε γαϊδούρια που εκπλαγήκατε κιόλας…
Σίγουρα ορθά οι υπεύθυνοι συνελήφθησαν και κρατούνται αλλά οι συνένοχοι δεν θα πάθουν τελικά τίποτα και ακόμα μια φορά θα την βγάλουν καθαρή.
Ποιοι είναι;;;
Αναρωτιέστε;;;
Είναι όλοι και χωρίς εξαίρεση οι κρατικοί κατά τον νόμο ελεγκτές της νόμιμης λειτουργίας των πισίνων κολύμβησης και αυτούς δεν θα τους δείτε ποτέ υπόδικους .
Γιατί αυτοί είναι που υποτίθεται ότι ελέγχουν και υπογράφουν ότι οι όλες οι πισίνες έχουν τον ναυαγοσώστη που επιβάλλεται από τον νόμο και ο όποιος πρέπει να βρίσκεται παρών όλες τις ώρες λειτουργίας της πισίνας.
Αλλά όπως όλοι ξέρουμε και εδώ ακόμα φορά βλέπουμε ότι το καλό μας κράτος λειτουργεί ως συνένοχος του εγκληματιών ιδιοκτητών που για να γλυτώσουν 2-3 μηνιάτικα σε πραγματικό πτυχιούχο ναυαγοσώστη απλά χρεώνουν στα χαρτιά αυτήν την ευθύνη σε κάποιον από το προσωπικό και αυτός συνήθως από ανάγκη το καταπίνει.
Βλέπετε δεν μπορεί το κράτος να κάνει αιφνίδιους ελέγχους και να επιβάλει τον νόμο θα πέσουν μέσα τα βύσματα και θα κάνει πάλι πίσω.
Έχω τύχει σε παρόμοιο έλεγχο σε ξενοδοχείο, ήρθαν οι αρμόδιοι και ρώτησαν ποιος είναι ο ναυαγοσώστης είδαν στα χαρτιά ότι ο γιος του ιδιοκτήτη είναι ο υπεύθυνος ναυαγοσώστης ο οποίος βέβαια ήρθε μετά μισή ώρα φορώντας το κουστούμι του… Και απλά του είπαν ότι θα έπρεπε να ήταν εκεί και φυσικά από κυρώσεις τίποτα…
Ε, είναι δυνατόν μετά να μην πνίγεται ο κόσμος;;;
Το να πάει ένας αρμόδιος να πιει απλά έναν καφέ δίπλα στην πισίνα και να διαπιστώσει αν πραγματικά υπάρχει ενεργός ναυαγοσώστης είναι σενάριο που δύσκολα μπορεί να πάει στο μυαλό των αρμοδίων ε;;;
Το να γίνονται αυτοί οι έλεγχοι σε ανύποπτο χρόνο και να έχουν βαριές κυρώσεις οι παραβάτες ούτε λόγος απ ότι είδα…
Ένα μόνο δεν μπορώ να καταλάβω, πόσα παίρνετε κυρίες και κύριοι αρμόδιοι και κάνετε τα στραβά μάτια και χάνονται 9 χρονά παιδάκια;;;
Πως κοιμάστε το βράδυ όταν χάνονται άνθρωποι όπως οι φίλοι σας και τα παιδιά σας από τις παρατυπίες σας;;;
Πως νιώθετε τώρα που είστε οι κυρίως ηθικά συνένοχοι;;;
Από Δευτέρα-αν δεν έχει γίνει ήδη-θα πάει στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα εντολή να ελέγξουν όλες τις πισίνες στους χώρους ευθύνης τους για το αν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και σε κάθε μια από αυτές θα φυλάει σκοπιά κι από ένας υπεύθυνος που θα είναι εκεί να περιμένει τον «έλεγχο» και άντε πάλι έως να χαθούν κι άλλοι.
Ελάχιστοι και μόνο κατά λάθος θα πιαστούν απροετοίμαστοι και θα επιβληθούν κυρώσεις…
Ο αρμόδιοι θα κοιμηθούν και πάλι ήσυχοι αγκαλιά ίσως με τα παιδιά τους, μακριά και χωρίς να ακούν το κλάμα των γονέων που τα έχουν χάσει εξ αιτίας τους και ξέρετε γιατί ;;;
Γιατί θα έχουν κάνει ακόμα μια φορά σωστά το κατά τον νόμο καθήκον τους.
Τα συγχαρητήρια μου κύριοι αρμόδιοι και καλόν ύπνο.

Τέσσερα εννεάχρονα μέσα σε δέκα μέρες, τέσσερα :(((
Ένα αγοράκι στον Άλιμο έχασε τη ζωή του
και άλλο ένα κοριτσάκι στα Χανιά χαροπαλεύει

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki