Thursday 22 October 2009

SΟS για τα ναρκωτικά στην πανεπιστημιούπολη στο Ηράκλειο

Την... εισβολή και ανεξέλεγκτη δράση εμπόρων ναρκωτικών, ναρκομανών και διαρρηκτών στην πανεπιστημιούπολη στο Ηράκλειο, καταγγέλλει προσωπικά στον νέο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Παλλήκαρης.
Ο κ. Παλλήκαρης, με επείγουσα επιστολή που έστειλε χθες στον πρωθυπουργό με κοινοποίηση στους υπουργούς Μ. Χρυσοχοϊδη, Χ. Καστανίδη και Α. Διαμαντοπούλου, ζητεί τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων. 
Επίσης επισημαίνει ότι η κατάσταση που επί καιρό ταλαιπωρεί το ίδρυμα έχει φθάσει στο απροχώρητο.
Μάλιστα στην επιστολή του πρύτανη, που συνυπογράφουν οι αντιπρυτάνεις Ι. Παπαματθαιάκης, Εμμ. Πετράκης και Θ. Κιτσόπουλος, καταγγέλλεται ότι τα φαινόμενα αυθαιρεσίας είναι καθημερινά και ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν ενταθεί καθώς με αφορμή τις τελετές υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, στις διπλανές πόρτες καιροφυλακτούν οι έμποροι και οι χρήστες ναρκωτικών.
Ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις στην επιστολή τους αναφέρονται στο χρόνιο πρόβλημα της αναποτελεσματικής φύλαξης του ιδρύματος, της άρσης του ασύλου τα δύο τελευταία χρόνια, στην πανεπιστημιούπολη της λεωφόρου Κνωσού στο Ηράκλειο, και προειδοποιούν τη νέα κυβέρνηση ότι «σε περίπτωση που δεν λυθεί το πρόβλημα, η πανεπιστημιακή κοινότητα θα προβεί σε επίσχεση εργασιών ακαδημαϊκών και διοικητικών και θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες μέχρι να ευαισθητοποιηθούν η πολιτεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι έμποροι και οι χρήστες ναρκωτικών δρουν ανενόχλητοι.  
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με αλλεπάλληλες κλοπές από γνωστά εξω-πανεπιστημιακά άτομα εναντίον των οποίων έχει γίνει καταγγελία αλλά συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα προκαλώντας σε καθημερινή βάση συνεχείς φθορές στην περιουσία του ιδρύματος».

Ανακοίνωση
Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν είναι δυνατόν εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς να πραγματοποιούνται από τις σχολές και τα τμήματα της πανεπιστημιούπολης της Κνωσού τελετές υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών και να καιροφυλακτούν οι έμποροι ναρκωτικών και οι χρήστες. Επίσης, ο κ. Παλλήκαρης και οι αντιπρυτάνεις επισημαίνουν ότι το πρόβλημα φύλαξης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με δεκατρείς συμβασιούχους φύλακες.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki