Saturday 13 February 2010

Σχολείο Μεταναστών στο Δήμο Υμηττού

Η νέα Δημοτική Αρχή, με την ουσιαστική συνεργασία της Επιτροπής Αλληλεγγύης Μεταναστών του Δήμου μας, δείχνοντας την ευαισθησία της απέναντι σε μια από τις πλέον ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, προέβη στην ίδρυση ενός σχολείου για τους μετανάστες. 

Grecja dziękuję (Ελλάδα σε ευχαριστούμε)
.
Για πρώτη φορά στο Δήμο Υμηττού, τόσο οι μετανάστες που κατοικούν στην πόλη μας όσο και αυτοί των όμορων δήμων, εφόσον το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα για δικούς του λόγους ο καθένας.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η πολυπληθής και πολυεθνική συμμετοχή των μεταναστών μας στις κατατακτήριες εξετάσεις για να τοποθετηθούν σε τμήματα, ανάλογα με την ελληνομάθειά τους. 
Ήδη στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου άρχισε να λειτουργεί ένα τμήμα τρίτου επιπέδου ενώ το δεύτερο δεκαήμερο του ίδιου μήνα άρχισε να λειτουργεί ένα τμήμα δεύτερου επιπέδου. 
Η λειτουργία των εν λόγω τμημάτων εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΥΠ.Ε.Π.Θ.: «Η Ελληνική ως Δεύτερη Ξένη Γλώσσα» και διενεργείται στην Παπαστράτιο Σχολή δύο απογεύματα την εβδομάδα. 
Μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου λειτουργεί, σε εθελοντική βάση, ένα τρίτο τμήμα για αρχάριους και για όσους δεν πρόλαβαν τις εξετάσεις ώστε να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις που θα γίνουν του χρόνου.
Βασικός στόχος αυτού του προγράμματος του Δήμου μας, που ταυτόχρονα αποτελεί και βασικό σκοπό της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Μεταναστών, είναι να νοιώσουν οι μετανάστες συμπολίτες μας το ειλικρινές ενδιαφέρον της νέας Δημοτικής Αρχής για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. 
Να πιστέψουν πως νοιαζόμαστε αληθινά και είμαστε αλληλέγγυοι/ες στα προβλήματά τους, έμπρακτα και όχι με λόγια.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki