Sunday 21 March 2010

Αδιαφορία για την Ακαδημία Πλάτωνος

H κατά “Guardian αδιαφορία για την Ακαδημία Πλάτωνος

Το περασμένο Σάββατο η Ελευθεροτυπία έγραψε για το άρθρο της εφημερίδας Guardian, που αναφέρεται στην Ακαδημία Πλάτωνος. Η αρχή του άρθρου έχει μεγάλη σημασία: 
«Ήταν πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, όπου δίδαξε ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης σπούδασε φιλοσοφία. Σήμερα, όμως, δεν υπάρχει ούτε καν μια πινακίδα και είναι δύσκολο να πιστέψουμε αυτό είναι ένας από τους θησαυρούς της αρχαίας ελληνικής πρωτεύουσας».  
Όπως φαίνεται η εφημερίδα μίλησε με τον Παύλο Γερουλάνο που βρίσκεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ και φιλοξενεί δηλώσεις του.
Η κυρία Βαλάκου υποστηρίζει πως: "Δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε7.000 ευρώ για τις πινακίδες! «Ο πολιτισμός και ο τουρισμός αντιπροσωπεύει άνω του 20% του ΑΕΠ, ένα τεράστιο κομμάτι της οικονομίας", ανέφερε στη Guardian ο Π. Γερουλάνος.
 
Στο ρεπορτάζ της Ελένα Σμιθ με τίτλο «Οι αρχαίοι θησαυροί της Ελλάδας πέφτουν θύματα των 300 δισεκατομμυρίων του χρέους της» σημειώνεται ακόμη ότι θριαμβικός κορμός του οποίου είναι η εικόνα εγκατάλειψης της Ακαδημίας Πλάτωνος, η είδηση είναι ότι η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, που έχει σταματήσει στον Κεραμεικό, θα συνεχιστεί ως το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, εκεί όπου σπούδασε ο Αριστοτέλης και γεννήθηκε η φιλοσοφία.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki