Για 10 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
- 150 γραμμ. ζάχαρη
- 40 ml νερό
2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 400 ml γάλα
- 320 ml κρέμα γάλακτος 30-35% λιπαρά
- 75 γραμμ. ζάχαρη
- 5 αβγά
- 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- αμύγδαλα φιλέ ψημένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 C.
- Φτιάξτε την καραμέλα: Βάλτε τη ζάχαρη να βράσει με το νερό μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
- Ρίξτε αμέσως τα τρία τέταρτα της καραμέλας στη φόρμα και προσθέστε στην κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να πάρει μία βράση.
- Προσθέστε τη βανίλια και αφήστε το να κρυώσει.
- Χτυπήστε τα αβγά με ένα πιρούνι και ρίξτε στο μείγμα των αβγών ένα μέρος από το γάλα και την κρέμα, ανακατεύοντας έντονα.
- Ρίξτε το μείγμα των αβγών στο γάλα και ανακατέψτε εκτός φωτιάς.
- Σουρώστε το μείγμα και γεμίστε τη φόρμα.
- Τοποθετήστε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με ψηλά τοιχώματα και γεμίστε το με καυτό νερό μέχρι το ένα τρίτο της φόρμας.
- Βάλτε το στο φούρνο για περίπου 30-45 λεπτά, ανάλογα με το σχήμα της φόρμας.
- Είναι έτοιμο όταν έχει πήξει.
- Αφήστε το γλυκό να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο.
- Ξεφορμάρετε περνώντας ένα μαχαίρι στα τοιχώματα και αναποδογυρίζετε.
- Γαρνίρετε με αμύγδαλα φιλέ.
enet
No comments:
Post a Comment