Friday 16 April 2010

Έχετε αυγουλάκια φρέσκα, «από κότα»; Φτιάξτε Κρέμα Καραμελέ με αμύγδαλα

Για 10 άτομα 
ΥΛΙΚΑ
1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 40 ml νερό
2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 400 ml γάλα
  • 320 ml κρέμα γάλακτος 30-35% λιπαρά
  • 75 γραμμ. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • αμύγδαλα φιλέ ψημένα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 C. 
  • Φτιάξτε την καραμέλα: Βάλτε τη ζάχαρη να βράσει με το νερό μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. 
  • Ρίξτε αμέσως τα τρία τέταρτα της καραμέλας στη φόρμα και προσθέστε στην κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να πάρει μία βράση. 
  • Προσθέστε τη βανίλια και αφήστε το να κρυώσει. 
  • Χτυπήστε τα αβγά με ένα πιρούνι και ρίξτε στο μείγμα των αβγών ένα μέρος από το γάλα και την κρέμα, ανακατεύοντας έντονα. 
  • Ρίξτε το μείγμα των αβγών στο γάλα και ανακατέψτε εκτός φωτιάς.  
  • Σουρώστε το μείγμα και γεμίστε τη φόρμα. 
  • Τοποθετήστε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με ψηλά τοιχώματα και γεμίστε το με καυτό νερό μέχρι το ένα τρίτο της φόρμας. 
  • Βάλτε το στο φούρνο για περίπου 30-45 λεπτά, ανάλογα με το σχήμα της φόρμας. 
  • Είναι έτοιμο όταν έχει πήξει. 
  • Αφήστε το γλυκό να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο. 
  • Ξεφορμάρετε περνώντας ένα μαχαίρι στα τοιχώματα και αναποδογυρίζετε. 
  • Γαρνίρετε με αμύγδαλα φιλέ.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki