Friday 30 April 2010

Παιχνίδια πολέμου...

Οι επιπτώσεις των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών 

Η ενασχόληση με βίαια βιντεοπαιχνίδια μπορεί να αυξήσει τις επιθετικές σκέψεις και συμπεριφορές και να μειώσει την ικανότητα των παικτών να συναισθάνονται και να σέβονται τους άλλους, αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες που ανέλυσαν 130 σχετικές μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 130.000 παίκτες από Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Όπως αναφέρουν στην επιθεώρηση «Ρsychological Βulletin» ο δρ Κρεγκ Αντερσον, διευθυντής του Κέντρου Μελέτης της Βίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβας, και οι συνεργάτες του, τα ευρήματα αυτά ήταν τα ίδια σε όλες τις μελέτες, ανεξάρτητα από τον σχεδιασμό τους, το φύλο, την ηλικία ή την κουλτούρα των εθελοντών που συμμετείχαν.
«Κάθε παιχνίδι που απαιτεί φυσική εξόντωση ενός ή περισσότερων χαρακτήρων προκειμένου να περάσει ο παίκτης στο επόμενο επίπεδο, είναι πολύ πιθανό να δίνει λάθος μαθήματα σε όποιον ασχολείται με αυτό», λέει ο δρ Αντερσον.

«Μολονότι τα παιχνίδια αυτά δεν αποτελούν τον μοναδικό παράγοντα κινδύνου για να γίνει ένα παιδί μεγαλώνοντας βίαιο και επιθετικό, είναι ο μοναδικός παράγων που εύκολα μπορούν να αναχαιτίσουν οι γονείς». 
Συνεπώς, μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν παιχνίδια πολέμου... 
ygeia ta nea

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki