Sunday 23 May 2010

«Ένα καράβι για τη Γάζα».
Αποστολή βοήθειας προς τη Γάζα από εννέα πλοία

«Οι άνθρωποι δεν τελειώσανε στον παρά.  
Οι άνθρωποι έχουν και ψυχή» 

Κυπριακή Πρωτοβουλία, «Ένα καράβι για τη Γάζα»
Ημερομηνία: 21.05.2010 | 19:03

Ανοικτά της Κύπρου θα συναντηθούν την προσεχή Τρίτη εννέα πλοία από την Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία, τα οποία θα πλεύσουν προς τη Γάζα μεταφέροντας ιατρικό εξοπλισμό, οικοδομικά υλικά και εκπαιδευτικό υλικό, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου η Κυπριακή Πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα».

Στα πλοία θα επιβαίνουν 700 άτομα από περίπου 50 χώρες και ευρωβουλευτές με επικεφαλής τον Κύπριο ευρωβουλευτή Κυριάκο Τριανταφυλλίδη, αντιπρόεδρο της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για την Γάζα» Νίκος Βαλκάνος δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι το πλοίο της τουρκικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, το οποίο θα αποπλεύσει από την Κωνσταντινούπολη, δεν θα ελλιμενιστεί σε λιμάνι της κατεχόμενης Κύπρου. «Υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία για τη διαδρομή και ρητή δέσμευση της τουρκικής μη κυβερνητικής οργάνωσης ότι δεν θα παραβιαστεί το δρομολόγιο, που έχει συμφωνηθεί»ανέφερε ο κ. Βαλκάνος.

To βράδυ της Παρασκευής στη Λευκωσία η Κυπριακή Πρωτοβουλία για τη Γάζα οργάνωσε συναυλία με τη συμμετοχή του διάσημου Εβραίου τζαζίστα Γκίλαντ Ατζμον, της Ελληνίδας τραγουδίστριας Γιώτας Βέη, του Κύπριου Μιχάλη Τερλικά, του παλαιστινιακού συγκροτήματος «Χιπ -Χοπ» και άλλων.
Η Γιώτα Βέη δήλωσε ότι με το τραγούδι της «ενώνει τη φωνή της ως κραυγή διαμαρτυρίας για το δράμα του παλαιστινιακού λαού». Επίσης, ευχήθηκε να βρεθεί σύντομα μια δίκαιη λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα.

2 comments:

  1. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες. Όχι μόνο για τους παλαιστινίους και όλους τους λαούς που στενάζουν, αλλά και για μας τους "ευνοημένους". Για να μην ξεχνάμε πως πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι...

    ReplyDelete
  2. Ευχόμαστε να τα καταφέρει

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki