Sunday 13 June 2010

215 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται παγκοσμίως

Τουλάχιστον 115 εκατομμύρια παιδιά δουλεύουν σε επιβλαβείς και 
επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες, ανακοίνωσε η Unicef Τουλάχιστον 215 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται παγκοσμίως, με τα 115 εκατομμύρια από αυτά να δουλεύουν σε επιβλαβείς και επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες, ανακοίνωσε χθες εν όψει της 12ης Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Εργασίας η Unicef. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η παιδική εργασία στις ηλικίες από 15 έως 17 ετών (ανεξαρτήτως φύλου) αυξήθηκε κατά 20%, η εργασία ανήλικων αγοριών αυξήθηκε κατά 7% και η εργασία των κοριτσιών μειώθηκε κατά 15%.
Τουλάχιστον 115 εκατομμύρια παιδιά δουλεύουν σε επιβλαβείς και επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες, ανακοίνωσε η Unicef
Επίσης σημειώνεται ότι από τα παιδιά που εργάζονται η πλειονότητά τους είναι εργάτες γης, ενώ μόνο ένα από τα πέντε αμείβεται για την εργασία του.
Όπως τονίζεται στο έγγραφο της Unicef, οι προσπάθειες για την εξάλειψη των χειρότερων μορφών παιδικής εκμετάλλευσης έχουν αυξηθεί και εν γένει έχει υπάρξει σχετική πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση, αφού σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εργασίας στη Συνδιάσκεψη της Χάγης, ο συνολικός αριθμός των παιδιών-εργατών μειώθηκε κατά 3% από το 2004. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη της Χάγης για την Παιδική Εργασία που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν μήνα συντάχθηκε ο "Χάρτης για την Επίτευξη της Εξάλειψης των Χειρότερων Μορφών Παιδικής Εργασίας μέχρι το 2016", στον οποίο υπάρχουν αναφορές και στα προαιρετικά πρωτόκολλα της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στα Συστήματα Παιδικής Προστασίας, καθώς και στις δυσκολίες και κακουχίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά-μετανάστες.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki