Monday 12 July 2010

Μμμμμ... η μανούλα έφτιαξε μαρμελάδα βερίκοκο!!
Apricot Jam


 Υλικά
* 2 κιλά βερίκοκα γινωμένα
* 1 1/2 κιλό ζάχαρη
* 1 λεμόνι(το χυμό)
Προετοιμασία
* Πλένουμε τα βερίκοκα, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
* Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε σε στρώσεις βερίκοκα και ζάχαρη εναλλάξ και το αφήνουμε όλο το βράδυ. 
* Την επομένη βράζουμε σε μέτρια φωτιά , ανακατεύουμε συνεχώς αλλά και  ξαφρίζουμε κατά διαστήματα. 
* Προς το τέλος προσθέτουμε και το λεμόνι. 


Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν το μείγμα γυαλίζει και ξεκολλά από την κατσαρόλα. 
Ένας καλός τρόπος για να διαπιστώσουμε πόσο σφικτή ή όχι θα είναι η μαρμελάδα μπορούμε να βάλουμε λίγη  σ’ ένα πιατάκι και να το δούμε γιατί όταν κρυώσει δένει περισσότερο. 
Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή. 
Τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσουν. 
Η μαρμελάδα διατηρείται σε δροσερό μέρος.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki