Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Ανάκληση της μαλακής πιπίλας Chicco Physio!

Με ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ, ειδοποίησε σήμερα τους γονείς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την πιπίλα από καουτσούκ CHICCO Physio Soft 0+ με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009.
Επειδή πρόκειται για μία από τις δημοφιλέστερες πιπίλες στην Ελλάδα, ελέγξτε προσεκτικά τον αριθμό παρτίδας της πιπίλας Physio που ίσως έχετε.
Διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω πιπίλα περιέχει περισσότερες νιτροζώσιμες ουσίες από το επιτρεπόμενο, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ (διαβάστε σχετικά εδώ).Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ
Ανακλήθηκε από την αγορά μας πιπίλα καουτσούκ, με την εμπορική επωνυμία "CHICCO Physio Soft Gommoto Soother 0+ - (Orthodontic Chicco System)", με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009, που παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση "Artsana SpA" με απόφαση του ΕΦΕΤ. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα

η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών Προγραμμάτων Επισήμου Ελέγχου για την Ποιότητα και την Ασφάλεια των τροφίμων, διαπίστωσε υπέρβαση, ως προς τις νιτροζώσιμες ουσίες, σε ψευδοθήλαστρο (πιπίλα) και απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Το συγκεκριμένο προϊόν στην Ελλάδα διακινήθηκε μέσω της εταιρείας "Β και Μ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ Α.Ε." (Ανδ. Μεταξά 6, Κ. Κηφισιά). Καλούνται οι καταναλωτές - γονείς που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.
πηγή