Wednesday 6 October 2010

Πρώτα η μόδα, λένε οι έγκυες
Pregnant Women Put Fashion Before Foot Health

Οι γυναίκες επιμένουν να φοράνε ψηλά παπούτσια 
ακόμη και στην εγκυμοσύνη. Οι ειδικοί ωστόσο 
ενημερώνουν πώς η μόδα κρύβει κινδύνους 
για το σώμα της εγκύου.
από babyspace 

The Society of Chiropodists and Podiatrists in the U.K. says pregnant women are risking the health of their feet to keep up with celebrity trends. It says that could be a painful mistake. more... 
Η Βρετανική Ένωση Ποδιάτρων υποστηρίζει ότι οι γυναίκες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ποδιών τους όταν επιλέγουν τα παπούτσια που προτείνει η μόδα και οι νέες τάσεις της πασαρέλες.
Σχεδόν το 1/3 των εγκύων φορούν ψηλά τακούνια, ημίψηλες σαγιονάρες, μπαλαρίνες ή καουμπόικες μπότες που όμως δεν εξασφαλίζουν τη στήριξη του κορμού την οποία έχει ανάγκη το σώμα της εγκύου περισσότερο από ποτέ.
Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε:
-Το 70% των εγκύων υπέφεραν από κάποιο πρόβλημα στα πόδια
-Το 37% των εγκύων είχε πρήξιμο στους αστραγάλους
-Το 45% είχε πρησμένα πόδια
-Το 16% υπέφερε από πόνους στην καμάρα

Οι ποδίατροι τονίζουν στις έγκυες γυναίκες ότι πρέπει να φοράνε υποστηρικτικά παπούτσια που δεν πιέζουν το πέλμα  και είναι άνετα. 
Και εξηγούν: η αύξηση βάρους και οι ορμονικές αλλαγές έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο σώμα της εγκύου. Οι μυες και οι σύνδεσμοι μαλακώνουν και επιμηκύνονται. Έτσι, τα πόδια κουράζονται πολύ πιο εύκολα από ότι συνήθως και η έγκυος είναι επιρρεπής σε ατυχήματα.
Ευτυχώς, η μόδα έχει φροντίσει για όλα παρέχοντας πολλές επιλογές στις μέλλουσες μαμάδες με παπούτσια κατάλληλα για την εγκυμοσύνη.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki